Bieren Brouwerijen Trappist

Zundert Trappist van het vat. Nu wachten op het tweede bier uit Zundert

Uit betrouwbare bron weet ik dat er binnenkort een tweede Zundert Trappist gaat komen. Maar eerst was er nog ander nieuws uit Zundert. Het bier van de trappisten is in de nabije omgeving van het klooster ook van het vat verkrijgbaar. Het persbericht meldt het volgende:

Eerste glas

Deze zomer is Zundert Trappist voor het eerst van het fust in Zundert en omgeving te bestelllen. Het eerste fustje werd met een speciale ‘Zundert’ paard en wagen van Jan van Staaij van de brouwerij naar brasserie van Gogh gebracht. Daar tapte wethouder De Beer van Zundert het eerste glas.

ABT

Na een eerste geslaagde proef als “Bier van de Maand” bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT) in maart van dit jaar, hebben de broeders besloten om Zundert van het vat deze zomer ook in Zundert te introduceren. “Zundert Trappist was bij de Alliantie van Biertapperijen zo’n succes, dat het bier in sommige cafés in het eerste weekend uitverkocht was. Dit terwijl het bedoeld was als bier van de maand”, aldus broeder Christiaan van Trappistenbrouwerij De Kievit. “Dat zette ons aan het denken, zeker ook omdat we vanuit Zundert en omgeving ook veel vragen kregen om Zundert Trappist van het fust te mogen tappen.”

App

Tijdens de presentatie van het tapbier van Zundert trappist werd tevens de website en de app ‘Zin in Zundert’ gelanceerd door PRET, het Platform Recreatie en Toerisme.

Lokaal verkrijgbaar

Zundert Trappist van het vat is alleen verkrijgbaar bij een geselecteerd aantal cafés in Zundert en omgeving, zolang de voorraad sterkt. Omdat het tapbier koeler geserveerd wordt dan Zundert Trappist van de fles, komt het dorstlessende karakter goed naar voren. Dat vraagt wel aandacht, want het alcoholpercentage van het bier in fust en fles bedraagt acht procent.

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de websitewww.zunderttrappist.nl