Bieren

Zomerbok? Waarom niet?

Misschien heb ik iets gemist maar voor zover ik weet kenden we in Nederland tot nu toe nog geen Zomerbok maar alleen het fenomeen lentebock, herfstbock. En de winterbock natuurlijk want die brengt Grolsch ook op de markt.

Zomerbok

Zomerbok is voor mij in ieder geval een nieuw fenomeen, maar misschien heb ik onder een steen geleefd en zijn er meerdere brouwerijen die een zomerbok brouwen. (Na wat speurwerk op internet ontdek ik er inderdaad een handjevol). Onlangs stuurde Grolsch mij en andere bloggers en bierschrijvers een flesje. Altijd lastig om op basis van een flesje een oordeel te geven dus dat laat ik dan ook achterwege. Ik kan alleen zeggen dat het bier mij goed beviel maar dat ik het nog niet goed kan plaatsen in de lijn van bokbieren. Sowieso verwacht je in de zomer iets lichtere bieren dan een bo(c)k als deze. Maar met 6,4% is dit bier niet al te zwaar en zwaardere IPA’s worden met gemak weggedronken in de zomer. Dus waarom dan geen zomerbok?

Kristallweizenbock

Wat wat ik mooi vind is dat dit bier is gebaseerd op een Duitse bierstijl, de Kristall Weizenbock. De beroemde brouwerij Weihenstephaner brouwt er een. Die ga ik binnenkort eens proeven om de stijl wat beter te leren kennen. Zodra ik de zomerbok van Grolsch in de winkel tegenkom koop ik nog wat flesjes voor een nadere kennismaking. Altijd leuk om een stijl die je niet zo goed kent en die je persoonlijk niet associeert met warme dagen, wat beter te leren kennen.