Gulpener European Beer Challenge
Biercompetities Bieren

Zeven medailles voor Gulpener bij European Beer Challenge

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gulpener Bierbrouwerij zijn maar liefst 7 bieren tegelijkertijd bekroond met goud, zilver en brons tijdens de meeste toonaangevende biercompetitie van Europa, de European Beer Challenge. Sinds het in gebruik nemen van de het nieuwe, meest duurzame brouwhuis van Europa (augustus 2020) brouwt Gulpener niet alleen stukken duurzamer, maar werpt het ook zijn vruchten af op de smaak van de bieren.

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: “We krijgen wel eens de vraag of onze bieren even lekker zijn gebleven sinds we in het nieuwe brouwhuis brouwen. Het antwoord is duidelijk geworden: nee, ze zijn niet even lekker gebleven, ze zijn een stuk lekkerder geworden!”

Gulpener medailles

Zevenklapper

Gulpener heeft maar liefst drie gouden medailles binnengehaald met haar Pilsener en het biologische  Ur-Pilsener in de categorie International Style Pilsener. Daarnaast is Gerardus tripel ook bekroond met een gouden medaille in de categorie Tripel.

De zilveren medailles mag Gulpener onder andere aan haar nieuwste bier toekennen, Oertarwe blond, gebrouwen met biologisch geteelde Oergranen door lokale bio-boeren Graven Johnannes en Leopold D’Ansembourg. Ook Gerardus dubbel is bekroond met een zilveren plak in de categorie Dubbel.

Château Neubourg  en de Gerardus Blond hebben de bronzen medaille verdiend. Château Neubourg in de categorie International Style Pilsener en de Gerardus Blond in de categorie Abbey/Trappist.

Trotse brouwmeester

Bas Jacob, de brouwmeester vertelt glunderend: “Het nieuwe brouwhuis is aangepast op regionale grondstoffen die onze boeren telen. Met de komst van het nieuwe brouwhuis kunnen we deze producten beter verwerken dan voorheen. Dit komt ten goede aan de smaak van al onze producten. Daarnaast optimaliseren we niet alleen de smaak, maar kunnen we ook veel meer werken met lokale grondstoffen, dat is goed voor de biodiversiteit in de omgeving en dat proef je ook zeker terug in de bieren!”

European Beer Challenge

De European Beer Challenge is de belangrijkste biercompetitie van Europa. Elk bier dat deelneemt aan de competitie wordt beoordeeld door deskundige juryleden. De juryleden analyseren de inzendingen zorgvuldig door middel van een proces van blind proeven. Hierbij worden alle elementen van bier, inclusief uiterlijk, smaakprofiel, aroma’s en structuur meegenomen.

De onpartijdige en grondige aanpak zorgt ervoor dat elk bier objectief wordt geproefd en de kans krijgt om te concurreren met ’s werelds toonaangevende biermerken. Aan de hand van de scores krijgen de beste bieren de European Beer Challenge medaille toegereikt als erkenning voor hun uitmuntendheid.

Gulpener