Bieren Brouwerijen

Wit Kuytbier van brouwerij Van Neven

Het is Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West, wederom gelukt om een uniek bier te brouwen. Na het eerste “Blond” bier en het tweede “Seizoen” bier is het deze keer een “ Wit” Kuytbier geworden! Zaterdag 28 mei werd bij Van de Buurt het eerste fust aangebroken tijdens het zomerfeest “Zomers Buiten”

Binnen een half jaar is het Leijting voor de derde keer gelukt om een uniek speciaalbier te ontwikkelen. Omdat de zomer in aantocht is bedacht hij samen met zijn brouwer een Wit Kuytbier. Het Kuytbier stamt uit de 15e eeuw en heeft als basis haver, tarwe en gerstemout. Om de zomer in het bier te krijgen heeft het bier een fruitige geur met tonen van citrus en een vleugje koriander meegekregen.

Vanneven

Voor zover bekend is er op dit moment nog geen Wit Kuytbier op de markt en daarom extra bijzonder dat Brouwerij vaNNeven deze ontwikkeld heeft. Het past ook perfect in de lijn van de andere speciaal bieren die door hun samenstelling en smaak ook niet alledaags zijn. Tijdens het brouwen enkele weken geleden brak na een aantal dagen van slecht weer de zon door. Er wordt gezegd dat dit een bijzonder goed teken is voor het resultaat van het bier, aldus Leijting!

Tijdens het zomerfeest “Zomers Buiten” op zaterdag 28 mei heeft café restaurant Van de Buurt het allereerste fustje gratis aangeboden aan haar gasten. Hiermee kon iedereen bepalen of het 15e-eeuws bier in de 21ste eeuw nog net zo lekker is!