Oekraïens bier
Bieren

Winst Oekraïens bier Chernigivske naar humanitaire hulp

Het Oekraïens bier Chernigivske is binnenkort te koop in Nederland, meldt AB InBev in een persbericht. Alle baten worden  ingezet voor humanitaire hulp.

Populair Oekraïens bier

Chernigivske, het meest populaire biermerk in Oekraïne, is straks te koop in de Nederlandse horeca en in supermarkten. Begin april werd het al gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Alle baten van de verkoop worden gedoneerd aan organisaties die humanitaire hulp verlenen in Oekraïne, waaronder Caritas International. In het kader van dit initiatief zegt AB InBev een bedrag toe van minimaal 5 miljoen aan hulporganisaties.

Oekraiens bier

‘Trots’

Anna Rudenko, Marketing Director Chernigivske in Oekraïne, leidt dit initiatief vanuit België, waar ze vorige maand met een deel van haar familie naar toe verhuisde. “Ik ben er trots op dat we Chernigivske buiten Oekraine op de markt brengen om humanitaire hulp te ondersteunen”, zegt Rudenko. ”Chernigivske is geliefd bij vele generaties Oekraïners. Op deze manier kunnen consumenten een extra bijdrage leveren aan humanitaire hulp voor Oekraïne”.

Horeca, groothandel- en retailpartners die geïnteresseerd zijn in deelname aan het initiatief of consumenten die meer willen weten, kunnen gaan naar https://chernigivske.ua