huisbier winnaars
Huisbier

Winnaars Entree Huisbier van het jaar ontvangen oorkonde

De uitslag maakte Entree al eerder bekend, maar afgelopen week kregen de winnaars van de Huisbier van het Jaar verkiezing hun ‘bewijs’, de oorkonde. Sponsor Eshuis overhandigde de winnaars een tegoedcheque van 250,- euro om aan etiketten te besteden.

Pampus Saison het huisbier van Forteiland Pampus (gebrouwen door Pontus Brewing) was de winnaar in de categorie lichte bieren. Grand Café Lebowski in Utrecht won met de Tarwetripel (gebrouwen door vandeStreek Bier) in de categorie zware bieren. Namens Entree overhandigde ik de oorkondes.

Winnaars huisbier
Martijn Steinebach, Bart Kuilman (Pampus), Raymon Bloo (Eshuis), Tim Castricum en Michel Lagrand (Pontus Brewing). Foto Pim Ras.

Uitreiking in Utrecht

De uitreiking vond plaats op het zonovergoten terras van Grand Café Lebowski. Bart Kuilman en Martijn Steinebach van Forteiland Pampus kwamen met de brouwers naar Utrecht. De brouwers van de Tarwetripel, vandeStreek Bier, waren helaas niet aanwezig.

Winnaars huisbier
Marco Terlou, eigenaar van Lebowski ontvangt de oorkonde van Entree en de cheque van Eshuis.

Jury overtuigd

Beide zaken schenken het winnende bier al een lange tijd. Dat zegt misschien al genoeg over de kwaliteit. De jury was in ieder geval overtuigd en vond Pampus Saison en Lebowski Tarwe Tripel de huisbieren van 2022

Tim Castricum, Michel Lagrand van Pontus Brewing en Bart Kuilman en Martijn Steinebach van Forteiland Pampus nemen gezamenlijk de oorkonde en waardecheque in ontvangst. Pampus Saison is uitgeroepen tot beste huisbier van Nederland in de lichte categorie.

Ma