Biercultuur Bierwereld Brewpub Brouwen Brouwerijen

Wil je eigenaar worden van Brouwerij Oersoep? Dat kan!

Goed nieuws voor iedereen die altijd al eigenaar wilde worden van een brouwerij! 

Brouwerij Oersoep uit Nijmegen begint vandaag, vrijdag 28 juni met de verkoop van certificaten. Hiermee wordt het voor het eerst mogelijk om mede-eigenaar te worden van de brouwerij en naastgelegen brouwcafé STOOM Beer & Food. 

Een aandeel kopen kan vanaf 500 euro. De maximale investering per persoon is 2500 euro. 

Monumentaal

Oersoep startte in 2011 en nam in 2014 intrek in de oude soepfabriek op het Honigcomplex in Nijmegen; een pand met behoorlijk wat historie en monumentale waarde.

 “Al zeven jaar lang mogen we elke dag doen waar we gelukkig van worden; heerlijk bier maken. En al vijf jaar doen we dat op het Honigcomplex. We zijn zo verknocht aan deze plek dat we besloten hebben de volgende stap te nemen: we willen ons hier permanent vestigen en hebben plannen tot verdere uitbreiding”, zegt mede-oprichter Kick van Hout. “Hier kunnen blijven is investeren in de ontwikkeling van cultureel erfgoed, en dat is belangrijk voor de stad.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 “Spannende en logische stap”

Met de financiering die vrijkomt door de verkoop van certificaten, kan bovendien onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn tot het openen van een tweede brouwcafé in een andere stad. Kick: “Dit is een spannende en logische stap voor ons om verder te groeien in onze droom. We zijn 100% voortgekomen uit crowdfunding en willen ook in de toekomst zelfstandig blijven. Dat is een bewuste keuze, en dat willen we doen met de mensen die in ons geloven.”

In de eerste fase van deze ‘Carried by the Crowd’-campagne verkoopt Oersoep bijna 20% van het bedrijf. In de toekomst hopen ze te groeien naar 1000 tot 2000 mede-eigenaren.

Ga naar: https://www.oersoepbrouwerij.nl/carriedbythecrowd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA