Bieren Webwinkels bier

Webwinkelend internationale (top) bieren kopen: HOPT.nl

HOPT.nl is onderdeel van Saveur-Biere, dé bierenspeciaalzaak in Frankrijk. Omdat de Franse webwinkel vindt dat heel Europa zou moeten kunnen genieten van een goed glas (speciaal)bier is Saveur-Bière tot de conclusie gekomen dat dit onder de naam HOPT in meerdere Europese landen moet gaan gebeuren. En zo werd HOPT.nl een feit. Berry Plokker van Hopt.nl:  ‘We zijn, net zoals het bier dat we verkopen, een tikkeltje speciaal. We zijn gek op bier en dromen weg bij de verhalen van vakmannen die vol passie over hun brouwsels vertellen. Bij HOPT gaat het dus om kwaliteit, écht bier, door échte mensen, voor échte mensen. Want wat is er nu nog lekkerder dan te genieten van een bier dat met ziel en zaligheid is gemaakt, van de beste ingrediënten en misschien wel door een brouwerij bij jou om de hoek?

wp-1488632917037.jpg

Internationaal

Bier dat bij mij om de hoek is gebrouwen trof ik niet aan in de doos met 10 bieren die via HOPT werd afgeleverd. Juist verrassende internationale bieren wilde ik, want dat is de meerwaarde. Lokale bieren zijn prima verkrijgbaar en Nederlandse en Belgische bieren vind je in meerdere webwinkels. Maar dat intrigrerende Imperial Pils van Birreria del Borgho wilde ik weleens proeven. Een imperial IPA uit Tallin. Kom er maar om.

wp-1488632766892.jpg

Dromen

Volgens Plokker wil HOPT/Saveur-Bière het nummer 1 craftbeerplatform worden. Dat zal nog een hele strijd worden, met zoveel andere nieuwe spelers. Plokker: ‘Dat is het doel natuurlijk! Iedereen moet wat te dromen hebben!’

Wie het gaat winnen, zal mede worden bepaald door kwaliteit, assortiment en snelheid van levering. Het pakket van HOPT was er snel. Het bier was keurig verpakt. Dan de inhoud natuurlijk. Daar gaat het de bierliefhebber om.

Nebuchadnezzar

Van de Zweedse Omnipollo brouwerij, een prijswinnend thuisbrouwsel, dat op schaal is gebrouwen in de Proefbrouwerij in België. Een uittekende Imperial IPA. Fruitige, hoppig aroma.

Delirious

Nog een Imperial IPA. Delirious van Sori Brewing in Talinn. Sori brouw ‘serious beers for not so serious people’. Alleen de geur al doet je watertanden. Sterk citrus aroma. Langzaam drinken en genieten.

My Antonia

Een Imperial Pils van Birra del Borgo, een van Italië’s bekendste craft-brouwers, die nu in handen is van AB-InBEV, maar zelfstandig verder mag opereren, zolang het duurt. Een collaboration brew met de brouwmeester van de Amerikaanse brouwerij Dogfish Head. Zoals met veel ‘pilseners’ van craft-brouwers, kun je je afvragen of je dit een pils mag noemen. Maar ach, het is een fantatsisch bier. Whats in a name? Mistige, gele kleur. Witte schuimkraag. Droog in de afdronk.

wp-1488633214393.jpg
My Antonia, Birra del Borgo

Mont des Cats

Bijzonder, een trappistenhuurbrouwer. De abdij Mont des Cats ligt in Frankrijk, niet ver van de Belgische grens. De trappisten hebben geen ketels en (laten) brouwen bij Chimay. Deze ‘strong ale’ is koperkleurig, maar de gist van Chimay zorgt ervoor dat dit onafhankelijk ontwikkelde bier toch verwantschap toont. De zoetheid van caramelmout valt op, evenals tonen van gedroogd fruit. Een fijn bier voor bij een goed boek.

Founders KBS

Kentucky Breakfast Stout, gebrouwen door Founders met chocola en koffie en gerijpt in bourbonvaten. Een heel bijzondere ervaring. Ik ben niet de grootse Stoutfan, maar van deze heb ik genoten.

 

De komende dagen gaan de volgende bieren nog open:

To Ol Snowball Season

Snowball Saison is een droog en krokrant Seizoensbier , nagegist met lactose en droog gehopt voor een zoet en krokant resultaat. Voor dit brouwsel heeftBrouwerij To ØlAmarillo, Tettnager, Hallertau en Simcoe hopvarianten gebruikt maar ook Brett. Dit bier heeft een mooie blonde, licht gevoileerde kleur met koperen nuances en een romige witte schuimkraag. De geur doet denken aan sappige mandarijnen, bloemige hop, een vleugje mout, wilde gist en specerijen. [Omschrijving HOPT.nl]

Duff Beer

33 cl fles bier van The Legendary Duff Beer, het favoriete bier van de beroemde Homer! Het legendarische Duff Beef wordt onder licentie gebrouwen in Duitsland, bij de brouwerij van het klooster van Eschwege. Duff beer is een met mooie gele kleur, een beetje zoals Homer zelf dus! Op het bier rust een dun laagje wit schuim, dat niet super lang houdt. In de neus aroma’s van gemoute granen, karamel en stro, en een vleugje kruiden. [Omschrijving HOPT.nl]

Hoppigards Thurbo Double IPA

We gaan op ontdekkingstocht naar een Zweedse brouwerij met vakkennis: Oppigards Bryggeri. Oppigards Thurbo Double IPA is een amberbier die zeker in de smaak zal vallen bij liefhebbers van India Pale Ale en Imperial IPA. In het glas heeft het een nevelige donkeroranje basis met een gebroken wit schuimlaagje. Uit deze dubbele IPA stijgen de benevelende geuren op van hop en dennenboom, gevolgd door tonen van sappige vruchten als grapefruit, ananas en druiven. Ook ruik je een hint karamel en honing. [Omschrijving HOPT.nl]

Einstöck Icliandic Doppelbock

80/100 op Ratebeer

Bambi Brown Ale

Bambi Brown Ale van de Portugese brouwerij Dois Corvos is gebrouwen  in de stijl English Brown Ale. Dit bier is donkerbruin met een schittering en een fijne beige schuimkraag en aroma’s van gebrande mout, pure chocolade, karamel, noten en haver. In de mond proeft u de smaken van geroosterd, pure chocolade, noten en karamel in een matig bittere omkadering. De body is gemiddeld, de bruis is matig, de textuur is olieachtig en de nasmaak is bitter en iets droog.   [Omschrijving HOPT.nl]

HOPT.nl levert binnen 24 uur en verzendkosten zijn minimaal 5,90 euro. Pakketten van 2 – 11 kg 6,90 euro.