Bieren Münchener

Warsteiner Winter: nieuw seizoensbier, oude bierstijl

Warsteiner viert dit jaar de winter met de introductie van een nieuwe bierspecialiteit: Warsteiner Winter. Met dit seizoensbier wekt de familiebrouwerij een oude Duitse bierstijl opnieuw tot leven. Warsteiner Winter (Alc. Vol. 5,6%) is een moderne interpretatie van het Münchener biertype en is perfect om de hele avond mee te proosten op donkere dagen. Het bier is volmoutig van smaak, met een aroma van karamel en een subtiele bitterheid. Warsteiner Winter is donker van kleur met een koperrode gloed, die goed aansluit bij de warme sfeer van de winter en de feestdagen. Warsteiner brouwt ook dit bier volgens het Reinheitsgebot. Warsteiner Winter is vanaf maandag 5 december landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten en horecagelegenheden.

Een modern bier 

Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van de traditionele Münchener bierstijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Hij reisde af naar acht verschillende landen om deze bierstijl te ontwikkelen. De Münchener bierstijl is de voorloper van de pilsener categorie. De Duitse familiebrouwerij brouwt het nieuwe seizoensbier volgens het Reinheitsgebot en gebruikt speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop, water uit de Kaiserquelle – Warsteiner’s eigen bron – en lage gisting. ‘Deze combinatie van pure ingrediënten resulteert in een warme, koperrode gloed en een licht zoete en zacht bittere smaak met een goede doordrinkbaarheid’, meldt de brouwerij in een persbericht.

Warsteiner Winter is verkrijgbaar in de supermarkt en in de horeca
Warsteiner Winter is verkrijgbaar in de supermarkt en in de horeca

Verkrijgbaarheid

Warsteiner Winter is vanaf maandag 5 december landelijk verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl. voor de consumentenadviesprijs van € 5,49. Het nieuwe seizoensbier van Warsteiner is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden, waar het geschonken wordt in het Winter Tulpglas.

Ga naar Warsteiner.nl/Winter