Bier en eten

De Waag Delft organiseert bierdiner

Op 21 april organiseert De Waag in Delft voor het eerst een echt Bierdiner. Naar eigen zeggen spelen de initiatiefnemers al heel lang met het idee. “Een diner waarbij bier centraal staat kun je toch alleen blij van worden?

“Maar het gebeurt niet in het eetcafé, zoals iedereen zou verwachten, maar in het restaurant. Met uitkijk over de Markt en andere prachtige stukjes Delft. “Gasten zien en horen hoe hun diner wordt bereid en wanen zich echt in een oud-Hollandse patriciërswoning.”

Voor het diner is een selectie gemaakt van bieren die de hoofdrolspelers zullen zijn van de avond. Van fruitig en fris tot een porter met aroma’s van chocolade, koffie, gedroogde pruimen en gebrande moutbitterheid. Het laatste is de Fuller’s London Porter. Volgens velen één van de beste bieren in de wereld. Voldoende inspiratie dus voor de creatieve geesten in de keuken. Zij zijn volgens de initiatiefnemers lekker bezig geweest en zijn de laatste hand aan het leggen op het menu voor de avond.

Aanmelden

Meeproeven kan door een mail te sturen naar info@de-waag.nl en een plek te reserveren voor de avond. Vermeld in het onderwerp wel dat het gaat om het Bierdiner. Speciale wensen m.b.t. eventuele allergieën kan je doorgeven.

Tip van hopstersblog: misschien moet De Waag bij succes dit diner herhalen tijdens de Week van het Nederlandse Bier. Lees hier waarom.