Het Bockbierboek
Bockbier

Vooraankondiging: Het Bockbierboek

Op 19 september 2023 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact Het Bockbierboek van Marco Daane, Rick Kempen en Roel Mulder

De uitgever stuurde een aankondiging van deze uitgave. Binnenkort een recensie op hopsters.eu en entreemagazine.nl. Hieronder de tekst van het persbericht:

Bo(c)kbier is herfstbier

Wanneer de bladeren vallen, komt het bokbier in de schappen. De etiketten van de brouwers, zowel de grote als de kleine, variëren leuk met de beeltenis van een bok en in elke streek vindt een bokbierfestival plaats. De gemiddelde Nederlandse bierconsument associeert het bokbier in elk geval met de herfst, experimenten met lente-, zomer- en winterbok ten spijt. Maar wat is een bokbier eigenlijk? Waar komt het vandaan en waarom wordt het soms als bock geschreven met ck?

Bockbier: Nederlands oudste bier

In dit kleine maar veelzijdige boek, met als ondertitel ‘ Nederlands oudste bier’, wordt de enige echte Nederlandse bierstijl (een bier dat ooit als zomerbier begon) van alle kanten in het najaarszonnetje gezet. Marco Daane is bierhistoricus en auteur van Bier in Nederland. Rick Kempen is bierambassadeur bij Bier&cO en auteur van Bier. Roel Mulder is historicus en auteur van Verloren bieren van Nederland.

Ik bestelde het boek dit voorjaar al bij boekenwereld.com

Praktische info Het Bockbierboek

Het Bockbierboek | Atlas Contact | paperback | ook verkrijgbaar als e-book| ca. 144 blz. | ISBN 9789045049021 | prijs ca. € 20,00