Brewpub

Vier mooie brewpubs & proeflokalen

Kaapse Kaap Rotterdam

In 2014 begon Kaapse Brouwers als microbrouwerij en proeflokaal in de Fenixloods in Rotterdam. In 2020 verhuisde de brouwerij naar de Keilestraat en opende de bar Kaapse Kaap in de Fenix Food Factory (in de Fenixloods), met 28 bieren op tap. Je vindt er natuurlijk bieren van Kaapse Brouwers, maar ook een enorme variatie aan andere brouwerijen. De locatie, met uitzicht op de Rijnhaven en de skyline, weerspiegelt het karakter van de Kaapse bieren perfect: stoer en uitgesproken maar altijd met de voeten stevig in de aarde van hun thuishaven.

De Kromme Haring, Utrecht

Deze brewpub is sinds vijf jaar te vinden in Vechtclub XL, een broedplaats voor creatieve professionals aan de Europalaan in het zuiden van Utrecht. Een plek waar De Kromme Haring dus thuishoort, want creatief zijn de brouwers. Met een klein team brouwen en serveren ze er verrassende bieren met een speciale focus op verschillende gisten. De gast proeft er zowel doordrinkers als wat meer uitdagende bieren.

Rock City Brewpub, Amersfoort

Amersfoort was ooit een van de grootste biersteden van Nederland. De brouwers van Rock City, een naam die verwijst naar ‘keistad’ Amersfoort, zijn daar trots op en timmeren al een flink aantal jaren aan de weg. Genieten van food en craftbier is het uitgangspunt van de brewpub. De open keuken is uitgerust met een barbecue en smoker en de keukenbigade rookt, droogt, pekelt en fermenteert. Er is een tapwand met 21 kranen, waarvan een deel komt uit de Rock City-ketels die gasten vanuit hun stoel zien.

Rock City Brewpub

Van Moll Eindhoven

Hier worden alle zintuigen geprikkeld. “We geven aan alles wat er buiten het glas gebeurt dezelfde aandacht en toewijding als aan onze bieren. Bijvoorbeeld met kunst, muziek, food, film en leuk en leerzaam leesvoer. Wij serveren, vers van de tap, twaalf Van Moll-bieren die we brouwen in de kelder en twaalf bieren van andere brouwers.” Er loopt nu een crowdfundingsactie voor een restyling én voor de opening van een nieuw Van Moll-biercafé in Nijmegen.

Eerder gepubliceerd in Entree