Bieren Limited Edition

Verjaardagsbier voor de koning: bedenk een naam!

Een speciaal bier ter gelegenheid  van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander. De Wassenaarse brouwerij Crooked Spider en biernieuwssite Bierista.nl hebben een oranjebier gebrouwen dat de verjaardag van de koning op 27 april extra luister bij zal zetten.

“Als de meest prominente inwoner van je woonplaats Abraham ziet, dan moet je iets speciaals doen’, vindt Niels Beekhuizen, eigenaar van Crooked Spider. “Ik ben bierbrouwer en fan van het koninklijk huis. Zo bedacht ik een recept voor een bijzonder verjaardagsbier.”

Het speciaalbier wordt een pils met een fruitige smaak en 5,0% alcohol. “Bij de koning denk je natuurlijk aan Oranje. Als brouwer denk ik gelijk aan sinaasappelen. De schillen – we gebruiken 5.0 gram per liter bier – lenen zich bij uitstek voor het brouwproces. Voor deze van oorsprong Tsjechische stijl bier gebruiken we dezelfde hoeveelheid van de hopsoort Kazbek. Deze Tsjechische smaakmaker legt extra nadruk op de fruitige aroma’s”, aldus Niels, die zich voor zijn bieren graag laat inspireren door alle delen van de wereld.

Bierista

Biernieuwssite Bierista.nl is partner in het project. “Vier jaar geleden, tijdens de troonswisseling, hebben we een Abdicatiebier gebrouwen. Dat begon als een ludiek project, maar het werd een hype. Hoogtepunt was het afleveren van de bieren bij toen nog koningin Beatrix op Paleis Noordeinde en bij Willem-Alexander op Villa Eikenhorst”, aldus Alain Schepers, samen met internet-entrepreneur Maurice Buijs de drijvende kracht achter Bierista.nl.

Het speciale bier is vanaf begin april verkrijgbaar. “We hebben nog geen naam voor het bier. Graag dagen wij het koningsgezinde, bierdrinkende publiek uit een passende naam te bedenken voor dit bier. Voor de bedenker van de winnende naam hebben we natuurlijk een leuk prijzenpakket beschikbaar”, aldus Alain Schepers.

Inzendingen voor namen kunnen tot uiterlijk 19 maart worden gemaild naar info@bierista.nl of laat de naam achter op het bericht op de Facebook-pagina van Bierista. De winnende naam wordt kort daarna bekend gemaakt.

Niels Beekhuizen van brouwerij Crooked Spider brouwt een speciaal bier ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander.
Niels Beekhuizen van brouwerij Crooked Spider brouwt een speciaal bier ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Willem-Alexander.