Brouwerijen Duurzaamheid Verpakkingen

Van Honsebrouck verpakt plasticvrij

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck in België wilde een volledig circulaire supply chain opzetten en bracht daarom een aantal wijzigingen in hun reguliere productieproces aan.

Belangrijke veranderingen waren het gebruik van recyclebare blikken in plaats van flesjes, het toevoegen van een meer toekomstbestendige verpakkingsoplossing en het verwijderen van plastic.

Duurzaam

Een samenwerking tussen Smurfit Kappa en brouwerij Van Honsebrouck heeft geresulteerd in een duurzaam verpakkingsconcept dat het gebruik van krimpfolie overbodig maakt. De brouwerij investeerde ook in een duurzame blikkenlijn.

Papier, geen folie

Smurfit Kappa adviseerde een 100% recyclebare, op papier gebaseerde oplossing die krimpfolie overbodig maakte. De nieuwe verpakking heeft een geïntegreerde handgreep waarmee consumentgemak wordt gerealiseerd, aldus Smurfit Kappa.

Minder afval

De verpakking draagt bij aan het verminderen van verpakkingsafval. Doordat de doorgaans plastic handgreep nu ook van karton is, vereenvoudigt dit het recyclen voor de consument. Daarnaast is het recyclingpercentage van papier en karton in de Benelux aanzienlijk hoger dan dat van plastic.