Bieren Huisbier Tripel

Van der Valk Exclusief komt met Tipsy Toucan huisbier

In relatieve stilte introduceerde Van der Valk een eigen tripel, de Tipsy Toucan tripel. Dit bier dat is ontwikkeld in samenwerking met brouwerij Troost Westergas, is verkrijgbaar in alle Van der Valk Exclusief hotels en restaurants en een deel van de opbrengst komt ten goede aan behoud van het regenwoud.

Het initiatief van Tipsy Toucan is van  maar van het collectief Beerdeology (waar Michael van der Valke deel van uitmaakt) en is door van der Valk Exclusief geadopteerd als huisbier. Het wordt verder ook op andere locaties geschonken.  Beerdeology is de organisatie die zorgt dat een deel van de opbrengst van het bier (10 ct per flesje) wordt geïnvesteerd in projecten die behoud van het tropisch regenwoud steunen.

Honing

Het is een tripel waaraan honing is toegevoegd en die daardoor ietsje zoeter is dan gebruikelijke tripels, maar met een verfijnde hopbitterheid. Een goed doordrinkbare en aangename tripel, iets donkerder van kleur dan bekende tripels als die van Westmalle en La Trappe.

Uitbreiding

Het is de bedoeling dat later dit jaar meer bieren worden toegevoegd aan het Tipsy Toucan Label. Michael Van der Valk wil daar nu nog niet al te veel over zeggen, maar hij verzekert dat er ook goed doordrinkbare bieren bij zitten voor een warme dag op het terras.

Op deze manier creëert van der Valk een mooie bierkaart met een eigen huismerk en zelf ontwikkelde bieren in samenwerking met een ambachtelijke brouwerij. Een extra reden om een bezoek te brengen aan de hotels en restaurants van Van der Valk Exclusief.