Brouwerijen

Uiltje Brewing company overleeft horecasluiting met creatieve acties

De tijdschriften Bier! Magazine en Entree Magazine werken samen in het kader van de horecasluiting om brouwerijen te ondersteunen. We (ik schrijf voor Entree) hebben een gezamenlijke pagina opgezet, te bereiken via entreemagazine.nl/nlbier en biermagazine.nl/nlbier. Uiltje Brewing Company is een van de brouwerijen waarover we publiceren. Hieronder het artikel dat vandaag, woensdag 8 april, online staat.

Uiltje Brewing komt in actie

Ook bij UIltje Brewing Company in Haarlem komt de crisis bikkelhard aan. De Uiltje Bar is gesloten, de brouwerij kan niet meer leveren aan de horecaklanten en de export zit volledig op slot. “Daarom hebben we creatief moeten handelen, maar laat dat nou een van onze sterke punten zijn”, zegt Daaf van den Bogaard van Uiltje Brewing Company.

Brainstormen

Toen net bekend was dat de horeca op slot ging, kwamen de creatievelingen van Het Uiltje samen om eens flink te gaan brainstormen. “Hier kwamen twee punten uit. Aan de ene kant doen we nu nóg meer met de webshop dan eerst. Veel lopende acties en het flink inzetten op de online marketing heeft ervoor gezorgd dat de webshop als een tierelier draait! Waar normaal op een doorsnee maandag 15 pakketten worden verstuurd met bestellingen, waren dit er deze maandag meer dan 200. We gaan er alles aan doen om dit zo te houden, want het is hard nodig.”

Drive through

“Daarnaast hebben we een Drive-Through opgezet. Iedere vrijdag staat het verkoop, administratie, export, en marketing personeel wat normaal op de weg of in het kantoor zit, aan de Bingerweg, naast de brouwerij om de Drive-Through te bestieren. Honderden klanten zijn al langs gereden om een of meerdere dozen heerlijk  bier op te halen. 

Er is een heuse praatpaal waar de bestellingen worden gedaan en een pick-up-point waar het bier in de achterklep wordt gezet. Uiteraard met gepaste afstand en zo min mogelijk fysiek contact met de klant. 

We krijgen veel positieve feedback van bezoekers. Het is in deze tijd een echt ‘uitje’ om langs te rijden. Veel lachende gezichten verlaten met een goed gevulde achterbak de Drive-Through. Bekijk hier het filmpje.

Steun voor Haarlemse horeca

De brouwers zijn niet alleen voor zichzelf in actie gekomen. Van den Bogaard: “Ook willen we graag onze goede vrienden van de horeca een steuntje in de rug bieden in deze zware tijd. Dat doen we met twee acties! De eerste actie die we bedacht hebben is in de vorm van een sponsorshirt, wat de naam #SupportLocal, 

Haarlemse Horeca Held: SUPERHERO! draagt. Misschien niet de meest lekkerbekkende naam, maar de goede intenties voeren de boventoon. We willen namelijk iets doen voor onze Haarlemse horeca. In heel Nederland wordt de horeca hard getroffen, maar voor onze geliefde Haarlemse horeca doen we graag een extra stap.”

Gratis bier

“We hebben een shirt laten ontwerpen door onze Haarlemse huiscartoonist Gerben Valkema, dat we in samenwerking met Eyecatcher, een Haarlemse textieldrukkerij laten drukken. Deze shirts verkopen we via onze kanalen aan mensen die de de Haarlemse horeca een warm hart toedragen, om op deze manier geld te verdienen om de horeca mee te steunen. De volledige opbrengst wordt namelijk omgezet in bier, wat we zullen gaan uitleveren aan de Haarlemse horeca, wanneer de corona-crisis achter de rug is. 

We zullen voor (ongeveer) elke 2/3 verkochte shirts een gratis fust bier geven aan een Haarlemse horecazaak! “

Support Local survivalkit

De tweede actie is redelijk vergelijkbaar, maar deze actie draait om gratis bier voor horecazaken! “Voor de mensen die de horeca in Nederland willen steunen, maar zelf in de quarantainetijd ook graag een biertje drinken, hebben we de #SupportLocal Survival Kit in het leven geroepen. Een Survival Kit is onze standaard geschenkverpakking, gevuld met 6 corebieren. Deze #SupportLocal Survival Kit bieden we aan voor €22,50, waarvan €10,- aan een horecazaak gedoneerd wordt. En het mooiste is nog, de klant bepaalt naar welke zaak dit gaat! Dus nu kan je vanuit je huis, door bier te drinken, je stamcafé helpen!Deze actie is uitgerold voor heel Nederland. Van Groningen tot Maastricht. Op deze projecten focussen we nu om zelf het hoofd te bieden aan deze crisis, en daarnaast de horeca een handje te helpen”, vertelt een enthousiaste Van den Bogaard.

Webshop: https://www.uiltjecraftbeer.com/

De hardloper, de webshopdeal van de week: https://www.uiltjecraftbeer.com/weekly-webshop-deal.html