Bierboeken

Tweede uitgave van Schuim smaakt naar meer

Dit voorjaar werden de Nederlandse bierliefhebbers verrast door een nieuw bier magazine voor drinkers en (thuis)brouwers, Schuim. Deze week is de tweede editie verschenen en die is nog beter geworden dan de eerste. Deze  tweede editie is van A tot Z zeer de moeite waard. Goed geschreven en fraai vormgegeven.

In editie 2 van Schuim komen vieren winnende thuisbrouwers aan het woord. De fotoreportage staat deze keer in het teken van biercocktails. Niet alleen foto’s van de cocktails , maar ook de recepten. Iedereen kan er thuis mee aan de slag.

Schuim was op bezoek bij Fer Kok van De Prael
Schuim was op bezoek bij Fer Kok van De Prael

Reportages

De twee uitgebreide reportages over brouwerijen zijn gewijd aan brouwerij De Schans in Uithoorn en aan brouwerij De Prael in Amsterdam. Naast een mooi artikel over een biersafari langs vijf Trappistenkloosters is er ook een interview met Rob Alphenaar, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen (ABT). Bierverpakkingen komen ook aan bod in de vorm van enkele patentbeschrijvingen van iconische verpakkingen: de beugelsluiting, de kroonkurk en het lipje op het bierblikje.

Bier en eten

Schuim bleef niet in de redactielokalen zitten en doet dan ook verslag van een groot aantal bierevenementen. Na hop in de vorige uitgave is van de grondstoffen nu water aan de beurt. Als uitsmijter staat bier en eten centraal, deze keer met chef-kok Rob van Twigt, die vier recepten prijsgeeft.

De cover van Schuim #2
De cover van Schuim #2