Verpakkingen Wedstrijden

Twee bierverpakkingen onderscheiden met een NL PAckaging Award

Tynt Meadow Trappist Ale, het eerste Engelse trappistenbier heeft een Nederlands tintje. De mensen die bij de introductie van Zundert Trappist waren betrokken, Henri Reuchlin van Bierburo en verpakkingsdesignbureau Snow Donuts uit Den Haag, waren ook betrokken bij de verpakking van het Engelse trappistenbier Tynt Meadow. Deze verpakking won de NL Packaging Award in de categorie Alcoholische dranken.

Het team van Snow Donuts ontvangt de award. Beeld: Ming Chao

Jury lovend

De jury zei het volgende over de verpakking: “De jury is unaniem. Deze inzending is de winnaar in de categorie. Het etiket met handgetekende typografie, vertelt het verhaal van dit allereerste Britse trappistenbier. De afwerking aan de onderzijde van het etiket is erg verzorgd en helemaal in lijn met het geheel. De storytelling is heel goed. De verpakking is visueel bijzonder aantrekkelijk en voor een trappistenbier erg vernieuwend. Eenvoud is mooi; dat geldt hier maar weer. Zo simpel, maar zo fijn. Bovendien is het bier in een onderscheidende flesvorm verpakt. Groene assets worden geclaimd, maar dat zou qua stilering wel wat meer tot uitdrukking mogen komen.”

Queen Beer van Bierbrouwerij Hoop

In de categorie Promotionele Verpakkingen won Queen Beer, gebrouwen door Hoop, op initiatief van ontwerpbureau PROUDdesign. Het juryrapport: “Deze verpakking is helemaal af; zowel een doos, een fles als een fleshanger. Er is veel gelaagdheid en dat is consequent doorgevoerd. Deze inzending geeft een hele goede eerste indruk en is onderscheidend in zijn categorie. De uitwerking is helemaal top. 

Jort Kelder stelt PROUDdesign vragen over de verpakking. Beeld: Ming Chao

Dankzij oog voor detail, de kwaliteit van de uitvoering, veel lagen met veel verrassingen, de illustraties die nieuwsgierig maken en de leuke unboxing experience, is hier sprake van een verpakking die ervoor zorgt dat de optelsom van alle elementen een plus een is drie maakt. Een terechte winnaar in de categorie promotionele verpakkingen.”