Collab La Trappe en brouwerij Kleiburg
Bieren Trappistenbier

Tripel Traditionair: collab van Kleiburg en La Trappe

La Trappe Trappist brengt samen met Brouwerij Kleiburg uit de Amsterdamse Bijlmer een limited edition: Tripel Traditionair. Het is een ode aan broederschap, in het bijzonder de band tussen Abt Johannes, een visionair die met het Kleiklooster een nieuwe wending geeft aan het begrip kloosterorde en Abt Isaac, ondernemer op basis van traditionele trappistenwaarden bij Abdij Koningshoeven. Het is een tripel van 8,5% met fruitige en hoppige tonen en een lichtbittere afdronk. Een deel van de opbrengst van Tripel Traditonair gaat naar de opvang van dakloze gezinnen in het Kleiklooster.

collab La Trappe en Kleiburg
Een deel van de opbrengst van de collab gaat naar het Kleiklooster voor opvang van gezinnen. Broeder Isaac, abt van Abdij Onze Lieve Vrouwe van Koningshoeven overhandigde een cheque aan abt Johannes van het Kleiklooster

Sfeervolle presentatie

Op maandag 6 maart werd de collab gepresenteerd in De Proefzaak, het proeflokaal van de brouwerij, gelegen pal naast Ikea in Amsterdam Zuidoost. Bij binnenkomst kregen de gasten een proefglaasje met La Trappe Tripel en een glaasje Kleiburg Tripel IPA. Daar zat een gedachte achter. De tripel die de brouwerijen samen hebben gebrouwen houdt het midden tussen deze twee tripels. Een ongedwongen bijeenkomst in een prachtige sfeer, met aanwezigheid van zowel Abt Johannes als abt Isaac.

Traditionair is een stevige en fruitige tripel geworden met een zoetige moutbody met carameltonen en een mooie hopbitterheid.

collab La Trappe en Kleiburg

De opbrengst van deze collab gaat deels naar het Kleiklooster. Abt Johannes van het Kleiklooster, mocht een cheque van 15.351 euro in ontvangst nemen.

Bekijk hier het hele verhaal: https://nl.latrappetrappist.com/…/tripel-traditionair.html

collab La Trappe en Kleiburg
Bij de presentatie waren ook ‘beerfluencers’. Hier hef ik het glas met Tina Rogers (010beerblog) en Ferry Wijnhoven (midden), oprichter van de Facebook beergeeksgroep