Bieren IPA Weizen

Tijdelijk verkrijgbaar: Grolsch Weizen-IPA

Op 11 mei, de start van de Week van het Nederlandse Bier, introduceert Grolsch een nieuw bier ter ere van de openstelling van haar Proefbrouwerij: Grolsch Weizen-IPA. De deuren van de Proefbrouwerij gaan vanaf dat moment open voor het publiek. De Proefbrouwerij is het kloppend hart van de brouwerij, de plek waar de meesterbrouwers van Grolsch nieuwe bieren ontwikkelen. De Proefbrouwerij is verbouwd en voortaan als vast onderdeel van de Grolsch Brouwerijtour toegankelijk voor publiek.
Deze speciale Grolsch bieren worden ontwikkeld in de Grolsch Proefbrouwerij. Vanuit de overtuiging ‘Ontdek alles, behoud het goede’ experimenteren en innoveren de meesterbrouwers hier op basis van vakmanschap. Marc Janssen, Meesterbrouwer bij Grolsch: “In deze Proefbrouwerij werkte ik jarenlang samen met mijn vader Hennie. Ik kreeg hier letterlijk het meesterschap overgedragen van vader op zoon. Zo brouwden we samen de Grolsch Weizen, die kort na de opening van de Proefbrouwerij werd verkozen tot beste in zijn soort met een World Beer Award. Een fantastische bekroning op ons werk! Maar ook onze andere bieren, van Radlers tot speciaalbieren, hebben hun oorsprong in de Proefbrouwerij. Op deze manier kunnen we op kleine schaal een perfect bier ontwikkelen, brouwen en afvullen.”

De proefbrouwerij van Grolsch

Geïnspireerd op de bekroonde Weizen

De openstelling van de Proefbrouwerij wordt gevierd met de introductie van een nieuw bier: Grolsch Weizen-IPA. Meesterbrouwer Marc Janssen heeft zich voor dit bier laten inspireren door het eerste bier dat gebrouwen werd in de Proefbrouwerij, de bekroonde Grolsch Weizen. Als  groot liefhebber van IPA wilde hij graag de Grolsch Weizen een moderne twist geven en de twee populaire bierstijlen combineren.
Het resultaat is een natuurtroebel tarwebier, met de verrassende combinatie van de volfrisse Weizen en de aangename bitterheid van een IPA (6% alcohol). Deze Weizen-IPA is gebrouwen met verschillende hopsoorten. Zo zorgt de Citra hop voor de fruitige aroma’s en de Magnum hop voor de verfijnde licht bittere nasmaak. Door gebruik te maken van de speciale ‘late-hopping’ methode blijven de aroma’s volledig behouden voor het bier. Bij het proeven zijn de tonen van citrus, sinaasappel en grapefruit duidelijk aanwezig. De royale hoeveelheid tarwe- en gerstemout geven dit bier een evenwichtige volle smaak. Tegelijkertijd blijven de karakteristieke Weizen geuren als kruidnagel en fruit herkenbaar.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Grolsch Weizen-IPA wordt geïntroduceerd tijdens de Week van het Nederlandse Bier, van 11 tot en met 21 mei aanstaande. Meesterbrouwer Marc Janssen is aanwezig bij het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag van 11 tot en met 13 mei om bierliefhebbers persoonlijk dit nieuwe bier te laten proeven. Gedurende de Week van het Nederlandse Bier is de nieuwe Weizen-IPA uiteraard ook te proeven tijdens de Grolsch Brouwerijtour. Van medio mei tot en met eind juli zal deze nieuwe Grolsch variant te verkrijgen zijn in een geselecteerd aantal Grolsch horecagelegenheden door het hele land (zolang de voorraad strekt). Meer informatie hierover is te vinden op grolsch.nl/weizen-ipa.