Alcoholvrij Bierwereld Brouwerijhuurders Horeca Porter

THE VIRGIN MARY, de eerste alcoholvrije pub van Ierland met Nederlands tintje!

Afgelopen vrijdag is The Virgin Mary,  de eerste alcoholvrije pub van Ierland met Nederlands tintje geopend. Dublin, bekend als de stad van de gezelligheid met zijn ca. 750 pubs, sfeer en natuurlijk Guinness, heeft er dus een geheel alcoholvrije pub bij. Het is een pub voor mensen die niet drinken, mensen die soms niet drinken of gewoon iemand die op zoek is naar een ander soort avondje uit.

Cocktail

De bar is genoemd naar ‘s werelds meest populaire alcoholvrije cocktail, De Virgin Mary. Deze versie wordt in deze pub gemaakt van vers geperste groentesappen, een in Dublin gemaakte hete saus en pittige infusies die allemaal in eigen huis zijn gemaakt.

The Virgin Mary Bar Dublin is opgericht door twee bekende personen uit de Ierse drankenindustrie, Vaughan Yates en Oisín Davis. Makers van het bekende premium mixer merk Poacher’s. Vaughan legt uit: “Dublin is een ongelooflijk diverse stad met een steeds kritischer wordende bevolking, dus mensen zijn op zoek naar een plek waar ze met vrienden kunnen zitten en echt contact kunnen maken in een levendige maar doordachte drinkomgeving.”

Bartender

Aan het roer van de bar staat Anna Walsh, een gerenomeerde Ierse bartender. Zo was zij onder andere Ierse bartender van het jaar, werkte zij als bartender bij prestigieuze bars in zowel Cork als Dublin en heeft Ierland vele malen vertegenwoordigd op internationale cocktailevenementen.

Anna bedenkt een opwindend menu met volledig originele alcoholvrije cocktails, gemaakt met dezelfde liefde, detail en balans als op alcohol gebaseerde varianten. Het openingsmenu bevat creaties zoals de bedwelmende granaatappel, hibiscus en zwarte kardemom ‘Tiki Street’ en de verrukkelijke dadel, havermelk en op tahini gebaseerde ‘Dessert Anyone?’

Braxzz

Het assortiment bestaat daarnaast uit diverse alcoholvrije wijnen en bieren uit binnen en buitenland. De Amsterdamse alcoholvrij- en arme specialist Braxzz levert een 0.0% Oaked Cider en hun inmiddels wereldbekende 0.0% Porter is een essentieel bestanddeel van de nitro-koffie van de tap. Deze creatie werd het afgelopen weekend onder andere in de Financial Times vergeleken met het wereldberoemde Guinness dat op 2 mijl van deze pub wordt gebrouwen. Een enorme opsteker voor deze Amsterdamse startup die international hard aan de weg timmert in bars, restaurants en gerenomeerde restaurants.

The Virgin Mary

Vanaf 10 mei is de bar 7 dagen per week open van 16.00 – 23.00 uur

Instagram – @thevirginmarybar

Adres – The Virgin Mary Bar, 54 Capel St, Dublin 1

Braxzz Amsterdam

Alcoholvrije speciaalbieren en ciders zonder compromis in smaak.

www.braxzz.com