The Flying Dutchman
Biercompetities Bieren

The Flying Dutchman brouwt Wereld’s Beste Alcoholvrije bier!

The Flying Dutchman NoMad Brewing Company heeft opnieuw 8 internationale awards gewonnen afgelopen week.  Het  alcoholvrij bier van The Flying Dutchman is zelfs uitgeroepen tot Wereldse Beste Alcoholvrije Bier op “The World Beer Awards” in London, een toonaangevende competitie waar wereldwijd veel brouwerijen aan meedoen. “Dit jaar waren er meer dan 3200 bieren ingestuurd op deze grote competitie dus om in de prijzen te vallen moet je kwaliteit echt heel hoog liggen en je bieren moeten wel goed opvallen qua smaak” zegt Ronald de Waal, brouwer en oprichter van The Flying Dutchman.

The Flying Dutchman

De laatste vijf jaar heeft Ronald al meer dan 80 internationale awards  in ontvangst mogen nemen. Zijn bieren staan hoog aangeschreven bij bierliefhebbers in binnen- en buitenland.

‘Deze nieuwe titel “ Wereld’s Beste Alcoholvrije Bier” is een fantastische overwinning zegt Ronald. De category alcoholvrij bier is een snel groeiende category waar alle grote brouwers op in spelen. Een goed product maken zonder alcohol is echt heel lastig, dus het winnen van deze wereld titel is een van de mooiste beloningen die je kan ontvangen!

World’s best non-alcoholic beer:

Freak Kriek Zero Point Three Feel Free Merry Cherry Beer

Country Winnaar awards:

Imperial Stout: Beast Of The East The Bear Is There Russian Imperial Stout

Session IPA: Jah Jah Rub A Dub Mango IPA

Non-Alcoholic Beer: Freak Kriek Zero Pint Three Feel Free Merry Cherry Beer 

Silver Award:

Black IPA: Black Is Black And I Want My Baby Back Black IPA 

Porter: Wake The Hell Up You Can Sleep in The Coffin Hazelnut Cappuccino Porter

Imperial Black IPA: Helvetin Hyvä Mutta Aika Perkeleen Tumma, Black Metal Ale

Bronze Award:

Stout: More Complicated Than Your Girlfriend Stout

Een leven in bier

Ronald de Waal begon zijn carrière als bierbrouwer bij De Raaf in Heumen eind jaren tachtig, waar hij Nederlands eerste witbier heeft gebrouwen. Hij vervolgde zijn loopbaan in Finland, waar hij als ondernemer succesvol was als brouwer en bierimporteur. Nadat hij deze firma had verkocht, maakte hij een lange reis waarin hij tot de conclusie kwam dat bierbrouwen in zijn genen zit. Hij startte The Flying Dutchman Nomad Brewing Company. Zijn eerste bier, de Tree Hugging IPA, werd gelijk met goud beloond tijdens de World Beer Awards, een prestigieuze mondiale biercompetitie. In het tweede jaar werd hij bekroond tot beste nieuwe brouwer van Finland door het internationale ratingsplatform Ratebeer. In het derde jaar ontving hij 23 internationale awards en behoort daarmee tot de top van meest bekroonde brouwers. Het totale gamma  van The Flying Dutchman Nomad Brewing bestaat op dit moment uit 45 verschillende speciaalbieren.

Meer informatie over The Flying Dutchman en de hele range bieren van de brouwerij vind je op www.flyingdutchmanbrewingcompany.com

The Flying Dutchman