Bieren Weizen

Texelse Bierbrouwerij werkt aan Skuumkoppe 0.0

Dat Skuumkoppe een groot succes is, weet iedereen. Het succes is zó groot dat een deel van de Skuumkoppe in België wordt gebrouwen bij brouwerij De Brabandere in Bavikhove. Het was natuurlijk een kwestie van tijd voor er een 0.0 versie zou komen en die komt er! Maar het is nog niet zover, vertelde Rob Habets, de brouwmeester van Brand, in de Brewpod podcast.

Het luisteren van podcast over de bier is vermakelijk maar ook informatief. Ik luister graag naar de podcasts van Bier Magazine en Bierradio, de Brewpod. Inmiddels zijn er 22 gemaakt. Kort geleden waren Peter Rouwen van brouwerij Noordt en Rob Habets van de Brand Bierbrouwerij te gast. Dit naar aanleiding van de collab tussen Noordt en Brand. Sinds de overname door Heineken is de Texelse Bierbrouwerij een zusterbedrijf van Brand.

Hulp uit Wijlre

Rob Habets vertelde waar hij op dit moment mee bezig is en een van de zaken die hem bezighouden is de ontwikkeling van een 0.0 versie van de Skuumkoppe. Hij vertelde dat hij met zijn kennis en ervaring de Texelse Bierbrouwerij helpt bij de ontwikkeling van Skuumkoppe 0.0.

Brand Weizen 0.0 verbeterd

Habets ontwikkelde zelf 0.0 bieren bij Brand, die erg succesvol zijn. Hij liet ook weten dat de receptuur van de Brand Weizen 0.0 onlangs is verbeterd. Binnenkort kun je dit proeven, want de eerste batch met de aangepaste receptuur is afgevuld.

New Zealand Sunshine
Rob Habets (l.) en Peter Rouwen