Daling bierverkoop
Alcoholvrij Bier en eten Bieren Brouwerijen Events Horeca Pils

Swinckels met sterren

Swinkels Family Brewers kondigde onlangs aan dat driesterrenchef Jacob Jan Boerma ambassadeur is voor het premium pilsmerk Swinckels. Die samenwerking kwam goed tot uiting op het grote evenement Chefs at the Parc in Leersum, dat plaatsvond van 24 tot 27 mei op het mooie landgoed Parc Broekhuizen, waarop een schitterend hotel is gevestigd en restaurant Voltaire*.

50 sterren

Het lukte Boerma om sterrenchefs uit de hele wereld naar Leersum te halen voor een 4-daags culinair festijn. In totaal waren de aanwezige chefs goed voor zo’n 50 sterren.

Pilsener

Uiteraard is er een ruime keuze aan dranken op een evenement als Chefs at the Parc. Omdat Boerma in zijn zaken Swinckels pilsener schenkt, was ook nu een rol weggelegd voor dit premium pilsner, naast alle wijnen, champagne en andere dranken. Het was een mooie ervaring om bij deze verfijnde gerechten te kijken wat de combinatie met pilsener doet. Bij het ene gerecht doet wijn het beter, maar soms is ook pils een prima begeleider. Gelukkig ontdekken ook de chefs dat.

In de keuken bleek Swinckels ook in de smaak te vallen.

Droomportfolio

Maar Swinkels Family Brewers heeft met La Trappe en De Molen en de Belgische bieren van Rodenbach natuurlijk een droomportfolio voor een culinair festijn. Helaas waren er op deze editie (nog) geen bieren van De Molen en van bijvoorbeeld Rodenbach.

Verrassend

Een verrassende aanwezige was de 0.0 IPA van Bavaria. Deze milde IPA met aroma’s van tropisch fruit, heeft inmiddels een zilveren medaille in de wacht gesleept bij de Dutch Beer Challenge en ik hoor er veel positieve geluiden over. Ik drink dit bier zelf ook graag als ik alcoholvrij wil of moet drinken, maar helaas is de verkrijgbaarheid in de supermarkten nog niet optimaal. Ook op een avond vol met sterrengerechten wordt dit bier gedronken, zo was duidelijk. Maar een IPA verwacht je natuurlijk niet bij verfijnde gerechten met een delicate smaak. Die van Bavaria is echter niet zo’n uitgesproken westcoast hopbom en dat maakt deze 0.0% IPA geschikt als alcoholvrije begeleider bij bepaalde gerechten.

Ambassadeur

Of er volgend jaar weer een editie van Chefs at the Parc komt is nog niet duidelijk, maar dat Swinkels superior pilsner met Jacob Jan Boerma een uitstekende ambassadeur heeft, is wel gebleken.

Parc Broekhuizen in Leersum
hdrpl