Festivals

Lustrumeditie Nederlands Bierproeffestival in Grote Kerk groot succes

Van donderdag 19 mei tot en met zaterdag 21 mei hebben bijna 7000 bierliefhebbers de vijfde editie van het Nederlands Bierproeffestival bezocht. Dit jaarlijks terugkerende festival in de Grote Kerk in Den Haag markeerde tevens de start van de Week van het Nederlandse Bier. Bezoekers konden drie dagen lang genieten van meer dan 200 biersoorten, muziek, food van diverse foodtrucks en verschillende masterclasses die werden gegeven door ervaren bierkenners. Nog tot en met 29 mei kunnen bierliefhebbers door het hele land deelnemen aan uiteenlopende activiteiten met bier van eigen bodem. De Week van het Nederlandse Bier wordt traditiegetrouw afgesloten met de Open Brouwerijdagen op 28 en 29 mei waarbij meer dan 90 Nederlandse brouwerijen in heel Nederland hun deuren openen voor het publiek.

Activiteiten in de Week van het Nederlandse bier
Nog tot en met 29 mei vinden er door heel het land diverse activiteiten plaats in het kader van de Week van het Nederlandse Bier. Hierbij valt te denken aan bierproeverijen, masterclasses, bierwandelingen en speciale spijs- en bieravonden. Voor een compleet overzicht van alle activiteiten zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Nederlands-Bierproeffestival-2016
Bijna 7000 bezoekers voor het Nederlands Bierproeffestival 2016