Brouwerijen

Stone Berlin: een bierwalhalla met uitstekende keuken

Een brouwcafé kan je het bepaald niet noemen evenmin als een brouwerij met proeflokaal. Daarvoor is de brouwerij van Stone Brewing, die deze week in Berlijn officieel werd geopend onder de naam Stone Berlin Bistro & Garden, te uniek en te grootschalig. Het is een brouwerij met flinke capaciteit, die voor de Europese markt brouwt en voornamelijk in blikken afvult. Bij de opening waren er alleen al 50 bieren van Stone zelf te proeven uit de taps en daarnaast zijn er nog een aantal gastbieren.

wp-1474004157624.jpg

Inspirerend

Voor iedere brouwer maar ook voor iedere horecaondernemer is deze nieuwe brouwerij een plek om te bezoeken. Niet alleen de fantastische bieren en het goede eten, maar de hele entourage is inspirerend. Op het terrein van de oude gasfabriek in Berlijn Mariënberg heeft de brouwerij een paar gebouwen gerenoveerd. Er werd eerder dit jaar begonnen met een kleine brouwerij maar inmiddels staat de definitieve brouwerij er en wordt er op grote schaal gebrouwen.

Het interieur is uniek, met veel bomen en stenen. Een trap waarop je kunt zitten leidt naar de vide van waar je een prachtig zicht hebt op de brouwketels en op de bar en het restaurant. Ook de tuinen zijn meer dan de moeite waard.

wp-1474004365759.jpg
CEO en medeoprichter Greg Koch bij de opening

Grand opening

Op de openingsdag waren er zo’n 800 genodigden die genoten van de zon de warmte, het uitstekende eten, maar vooral van de fantastische bieren. Kiezen was moeilijk. Geweldige IPA’s, bijzondere Saison, Wit, Berliner Weisse, Stout, Porter, de echte bierliefhebber moet zich in een paradijs hebben gewaand. Het bier werd in Nederland voor het eerst geschonken in de Beer Temple in Amsterdam. Inmiddels brengt Bier & cO vier van de Stonebieren op de Nederlandse markt.

Blik vanuit de brouwerij op Bistro & Gardens
Blik vanuit de brouwerij op Bistro & Gardens

Met EasyJet vlieg je goedkoop en gemakkelijk naar Berlijn. Om 9:00 uur vertrekt er dagelijks een vlucht vanaf Schiphol. In Berlijn kan je met het openbaar vervoer naar de brouwerij en ‘s avonds weer terug naar Schiphol. Voor de bierliefhebbers de ultieme dagtrip.

In Nederland is het bier verkrijgbaar bij slijters en in geselecteerde horeca.

Lees hier meer over Stone Brewing World Bistro & Gardens in berlijn.

 

Barrel Aged Saison met black berry was een van de aangename verrassingen in Berlijn. Eenmalig gebrouwen in de brouwerij in San Diego