Bieren Brouwerijen Brouwerijhuurders Verpakkingen

Stoere flessen voor Bianco, Rosso en Nero van Bierfabriek

Tijdens Horecava heeft Bierfabriek haar bieren op fles gepresenteerd. Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robijnrode ale, en de Nero, een soepele porter, zijn verkrijgbaar voor slijterijen en de horeca in heel Nederland.Bierfabriek opende in 2011 in Amsterdam. Een trendsettend horecaconcept waarbij restaurant, microbrouwerij en café worden gecombineerd. Midden in de zaak worden de bieren ambachtelijk gebrouwen. In de afgelopen 7 jaar is Bierfabriek gegroeid naar drie restaurants; in Amsterdam, Delft en sinds maart 2017 ook in Almere. Voor 2018 heeft Bierfabriek, naast het in de markt zetten van haar flessenlijn, de ambitie om een vierde zaak te openen.

Brouwen in Sittard

Rosso is een fruitige ale met een kleine bitter door het gebruik van Tsjechische hop. Voor fans van blond bier is er nu Bianco, een fris blond bier met kruidige tonen, geïnspireerd op Belgisch abdijbier. De Nero is een toegankelijke porter met hints van chocolade en toast. De bieren die op fles worden afgevuld, worden gebrouwen bij loonbrouwerij INbier in Sittard. In de toekomst zal het bier wellicht uit een eigen brouwerij in Rotterdam gaan komen.

Landelijk verkrijgbaar

De Bianco, Rosso en Nero worden geleverd in 12-packs en de flessen kenmerken zich door een stoer uiterlijk, ontworpen door Robin Winters. Hij is een  gerenommeerd designer die zijn strepen heeft  verdiend in de craft beer scene van San Diego waar hij meerdere verpakkingen heeft ontworpen voor toonaangevende merken als Coronado Brewing Co. Voor de distributie van haar flessenlijn werkt Bierfabriek samen met Lijfering Drankengroothandel, die de exclusieve distributie naar de slijterijen en speciaalzaken zal verzorgen.  De Horeca zal worden bediend door Food Partners en Hanos.