Biercultuur Bieren Bierwereld Opleidingen Organisaties

StiBON bereikt mijlpaal van 250e diplom-biersommelier

“Het 250e diploma laat zien dat de Nederlandse biercultuur stabiel breed en divers is. Er valt meer dan genoeg te ontdekken. Biersommeliers kunnen bij die ontdekkingstocht een belangrijke rol spelen”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON Bieropleidingen. “Het biersommelierdiploma is de kroon op ons opleidingen. Het vraagt enorm veel inzet van de deelnemers om dit niveau te bereiken.”

1400 ambassadeurs

Het StiBON opleidingsprogramma bestaat uit drie niveaus. Meer dan veertienhonderd bierambassadeurs hebben het eerste niveau inmiddels gehaald en het bijbehorende koperen speldje ontvangen. “De opleidingen op niveau 1 worden door het hele land gegeven. Voor niveau 2 zullen we binnenkort een extra opleidingsvariant bekend maken, naast de bestaande opleidingen in Amsterdam, Eindhoven en Breda”, aldus Reuchlin. “Voor het afrondende niveau 3 reizen de deelnemers af naar Obertrum in Oostenrijk. Daarnaast leidt StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4 opleiding tot brouwer.”

250e biersommelier

Deze vrijdag heeft de 250e Nederlandse biersommelier haar diploma gekregen. Na het afronden van de StiBON opleiding niveau 3 in Obertrum, Oostenrijk, ontving Els Schmaal, net als veertien andere bierkenners, op 24 januari het felbegeerde diploma uit handen van Jens Luckart van het BierKulturHaus en Jan Wolfs van StiBON

Over StiBON

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers. 

(bron: persbericht)

Op de foto van links naar rechts: Jens Luckart van het BierKulturHaus, de gelukkige kersverse biersommelier Els Schmaal, John Schut en Jan Wolfs van StiBON.