Opleidingen Organisaties

StiBON 2 opleiding in dagopleiding van één week

Voor het eerst biedt bieropleider StiBON haar opleiding niveau 2 aan als dagopleiding. Alle lessen worden binnen één week gegeven. “Het wordt een zware, maar mooie opleiding”, aldus Henri Reuchlin, coördinator van StiBON. “Normaal gesproken spreiden we twaalf avondlessen uit over een ruim half jaar. In Gulpen is het voor het eerst mogelijk om alle kennis heel geconcentreerd te vergaren.”

Gulpener Brouwhuis

De opleiding wordt georganiseerd in het Gulpener Brouwhuis en brouwerij de Maastrichter Maltezer in Maastricht.  “We werken al jaren heel goed samen met het Brouwhuis voor onze geconcentreerde dagopleiding op niveau 1. Het lag dus meer dan voor de hand om deze nieuwe opleidingsvariant ook in Zuid Limburg te organiseren”, aldus Reuchlin. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding op niveau 2 is een diploma ‘cum laude’ bierambassadeur niveau 1 vereist. Na afloop kunnen de deelnemers zich inschrijven voor de afrondende opleiding in Obertrum om het het diploma Biersommelier te verkrijgen.

StiBON

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland, opgericht in 2009. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. Daarnaast leidt StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4 opleiding tot brouwer. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.