Bieren Brouwerijen

Seasons greetings: seizoensbieren van HOOP

Met de toenemende populariteit van het merk HOOP en landelijke groei in distributie werd de vraag naar nieuwe biersmaken groter. Om aan die vraag te voldoen ontwikkelde PROUDdesign een seasonal lijn met bieren die passen bij het jaargetijde; Spring Spring Bock, Summer Session IPA, Awesome Autumn Rum Bock en Winter Warming Chocolate Porter. In 2016 ontwikkelde PROUDdesign al de identiteit voor het toen nieuwe biermerk HOOP.

Het design is geinsprireerd op de oude, karakteristieke trein posters uit Engeland van zo’n 100 jaar geleden. In deze moderne interpretatie speelt ‘Al’ de hoofdrol. Elk seizoen kent zo zijn uitdagingen en voor hem is dat een aanleiding om in zijn campingstoel te genieten van zijn favouriete HOOP bier. En op deze perfecte dag in slaap te vallen.

Zachte kleuren

De landschappen en zachte kleuren weerspiegelen duidelijk de jaargetijden en de smaak van het bier. De mooie rondlopende typografie geeft het moderne beeld een klassieke noot. De rest van het label kent een strakke vlakverdeling waar naast het HOOP logo het verhaal en de foodpairing een belangrijke rol spelen.

Dankzij deze karakteristieke vormgeving zijn de seasonals het hele jaar duidelijk herkenbaar en zorgt het neklabel voor de subtiele vermerking van HOOP. De Awesome Autumn Rum Bock is vanaf 1 september verkrijgbaar bij Brouwerij Hoop in Zaandijk en bij Albert Heijn vanaf 17 september. Maar als je niet kan wachten, de Summer Session IPA is er nu al.