Rodenbach Red Tripel
Bieren Brouwerijen

Rodenbach introduceert Red Tripel

Brouwerij Rodenbach bestaat 200 jaar en viert dat met een nieuw bier: Rodenbach Red Tripel. Een blend van ene tripel met 2-jaar gerijpt foederbier.

Rodenbach is een grote naam als het gaat om Vlaams roodbruin bier en wordt in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak verkregen door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders. Anno 2021 is Rodenbach springlevend, en onderdeel van Swinkels Family Brewers.  Rodenbach Red Tripel is  het jubileumbier dat naar aanleiding van  de 200ste verjaardag werd gecreëerd. De zachtzure frisheid van de Rodenbach Red Tripel, zorgt voor een verfrissende, complexe en goed doordrinkbare tripel.

Meesterbrouwer Rudi Ghequire

Master Blenders

Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team daagden zichzelf uit om, zonder de eigenheid van Rodenbach te verliezen, een bier te ontwikkelen dat liefhebbers van hoog alcoholische bieren zou kunnen bekoren. Bij Brouwerij Rodenbach zijn de brouwmeesters tevens ‘master blenders’, het versnijden van bieren gebeurt dagdagelijks in het brouwproces van één van de 6 Rodenbach-bieren. Het traditionele blenden passen ze ook bij de Rodenbach Red Tripel toe. Deze tripel wordt namelijk met 2-jarig houtgerijpt foederbier versneden. Ghequire: “De zachtzure frisheid, eigen aan Rodenbach, zorgt voor een verfrissende complexe en goed doordrinkbare tripel die alle registers opentrekt. Zowel het moutige, het fruitige als het houtgerijpte karakter van het bier komen ten volle tot leven in je glas, een ware verwennerij voor al je zintuigen.” Het alcoholpercentage van deze Rodenbach Red Tripel bedraagt 8,2 vol % alc..Het bier wordt in een zwart gecoate 75 cl champagnefles gebotteld, de sierlijke Rodenbach signatuur wordt in wit en rood op de zwarte fles gedrukt wat het geheel een luxe uitstraling geeft.

Bekroning

Biergastronomie-expert Wim Swinnen bestempelt Rodenbach Red Tripel als een bekroning van 200 jaar West-Vlaamse brouwkunst: ““Rodenbach Red Tripel is een unicum in de biergeschiedenis! In het glas fonkelt een helder koperkleurig bier onder een fraaie ivoorkleurige en fijnmazige schuimkraag. Het verleidelijke boeket is fruitig en complex, met hints van abrikoos, karamel, gebak en witte bourgogne. De aanzet is fris tintelend en evolueert naar een ronde, mondvullende en lange finale, waarbij impressies van rijpe ananas, citrus en carré confiture de show stelen, met op de achtergrond nog een vleugje zoethout en vanille. De zoetzure tripel drinkt verrassend goed weg, bekoort vanaf de eerste slok en blijft boeien tot de laatste.”

Pairing

Van Rodenbach Red Tripel geniet je niet alleen als degustatiebier maar het bier is, volgens Mino Dragu, chef van Het Brouwershuis in Steenhuffel, ook een perfecte begeleider van gerechten: “Het ronde, fruitige en tegelijk frisse karakter van Rodenbch Red Tripel is een perfecte pairing bij de zoet-zilte accenten van een bouillabaisse.”

Red Tripel is in Nederland verkrijgbaar in de horeca en wordt gedistribueerd door Bier & cO

Rodenbach Red Tripel