Hertog Jan Proeftuin
Bieren

Proeftuinbieren Hertog Jan geven kijkje in de keuken van Micha Peute

Hertog Jan experimenteert met nieuwe bieren, die op kleine schaal ook in de horeca zijn te proeven.

Nadat meesterbrouwer Micha Peute vorig jaar het stokje overnam van – inmiddels nestorbrouwer – Gerard van den Broek, is hij hoofdverantwoordelijk voor het proberen van nieuwe technieken, experimenteren met ingrediënten en creëren van smaken in de brouwerij. Het eerste jaar als meesterbrouwer was meteen een bijzonder jaar door de komst van De Proeftuin.

De Proeftuin is een abonnementsvorm, waarbij bierliefhebbers ieder kwartaal kunnen proeven met welke experimenten de brouwers in Arcen bezig zijn geweest. De bieren worden afgevuld in kruikjes.

Ook voor 2023 heeft meesterbrouwer Micha weer talloze plannen. Met welke bieren de brouwers aan het experimenteren zijn houdt de brouwerij nog geheim. Het laatste speciaalbier van 2022 is een tarwewijn die zich uitstekend leent om op vaten gerijpt te worden. En daarmee geeft de brouwer direct een kleine hint voor één van de bieren uit 2023.

Proeftuin Hertog Jan

Exclusief

De al eerder uitgebrachte smaken van De Proeftuin zijn deels verkrijgbaar in sommige horecazaken die zijn aangesloten bij Het Genootschap van Hertog Jan. Zo blijven ze exclusief.