Poolse helden op bierblikken
Bieren Verpakkingen

Poolse helden sieren bierblikken

Het gaat natuurlijk om de inhoud, maar soms is ook de verpakking van bier een bericht waard. Kijk eens naar deze mooie serie blikken van de Poolse Heineken-dochter Tatra.

Het Poolse biermerk Tatra eert de alledaagse helden van Polen in een serie van zes blikken in beperkte oplage. De zes afgebeelde experts uit verschillende vakgebieden tonen op de door Ardagh Group geproduceerde blikken wat je kan bereiken met visie en expertise.

Tatra, genoemd naar de bergketen op de grens tussen Polen en Slowakije, maakt deel uit van Heineken’s Grupa Żywiec brouwerijgroep. De bierbrouwer richt haar actie op hardwerkende bierliefhebbers en presenteert zes iconische ‘mensen met karakter’ uit beroepen in heel Polen.

Heroïsch Goud

Tegen een basiskleur van heroïsch goud, viert elk 500 ml blik een vakman uit een bepaald vakgebied. De beroepen zijn symbolisch in plaats van letterlijk, waardoor consumenten zich kunnen vereenzelvigen met de getoonde karakters.
Een hardwerkende mijnwerker wordt bijvoorbeeld gekarakteriseerd als ‘Black Goldsmith’, terwijl een bootsman die het weer trotseert ‘Sea Wolf’ wordt genoemd. ‘Meester in zijn vak’ staat voor geschoolde bouw- en handarbeiders. De ‘Four-Wheel Expert’ hanteert met trots mechanisch gereedschap; en ‘Fire Tamer’ is die belichaming van helden: de brandweerman. De set wordt compleet gemaakt door de nobele ‘Mountain Guard’ – een weerspiegeling van Tatra’s langdurige steun voor de Poolse GOPR (Mountain Volunteer Rescue Service). De mannen kijken recht naar buiten en stralen een inspirerend gevoel van kracht uit, in beelden die trots en gepassioneerd zijn.

Poolse helden op bierblikken

Printtechnologie

De verfijnde look op de Tatra-blikken bracht verschillende technische uitdagingen met zich mee voor het lokale grafische team van Ardagh in Radomsko, Polen. Dergelijke gedetailleerde en genuanceerde afbeeldingen van gezichten zijn bijzonder moeilijk na te maken op blik. Binnen de beperkingen van de printtechnologie voor drankblikjes, die complexe zeefdruk en absolute precisie vereisen in elke fase van het ontwerp en de uitvoering is dit een kunst. Toch ging het team de uitdaging aan. Het resultaat is een heldere print die kan worden bereikt bij volledige productiesnelheid, met alle nodige variatie in tinten en contrasten door het hele beeld, en zonder kwaliteitsverlies.

(Bron: VerpakkingsManagement)