Bieren Brouwerijen Brouwers

Pampus wordt Pontus Brewing

Een ridicuul geschil met de Belgische brouwer die Campus Pils op de markt brengt, noopte Nando Servais van Brouwerij Pampus een nieuwe naam te bedenken voor zijn Amsterdamse brouwerij. Servais komt met een mooie en krachtige nieuwe naam: Pontus Brewing.

‘Met de naam van een Griekse zeegod houden we houden vast aan een maritiem thema’, meldt de brouwer op Facebook. Uiteraard vernieuwde de Amsterdamse brouwer meteen de huisstijl, die erg kleurrijk is geworden.

Gevarieerd assortiment

‘Verwacht een gevarieerd vast assortiment en nieuwe eenmalige bieren om jullie te blijven verrassen en uitdagen’, meldt de brouwerij op Facebook. Brouwerij Pampus, nu dus Pontus Brewing,  is een Amsterdamse micro-brouwerij, opgericht in 2012 door twee bierkenners en levensgenieters, met uitsluitend speciale brouwsels voor echte bierdrinkers.

De brouwerij besteedt veel aandacht aan de verpakking, wat we gelukkig bij veel jonge brouwerijen zien. Mooie kleurrijke etiketten.

ashampoo_snap_2016-12-20_19h42m05s_003_

De bieren:

Lighthouse: Saison van 6,5% gebrouwen met Sorachi Ace hops, gemoute haver en mild gedrooghopt met Citra en Mosaic.

Gigantic Sailor: een double IPA van 8%, stevig gehopt en gedrooghopt met verschillende Amerikaanse hoppen.The Kraken: Imperial stout. Dit bier van 10,5% is gebrouwen met een combinatie van Engelse en Belgische mouten, is volmondig, zoetig met ondersteunende hopbitter en in smaak worden toffee, chocolade, karamel en koffie gecombineerd.

Oceanic Flight: American style IPA van 6,5%. Een fruitige, sterk aromatische IPA, gebrouwen met Simcoe en Mosaic.

Siren’s Song: Juniper Ale, een blond bier van 5,5% gebrouwen met Citra en Pacific Gem hop, citroenmelisse en natuurlijk jeneverbes. Het bier combineert een subtiel harsig karakter met fijne citrustonen.

ashampoo_snap_2016-12-20_19h41m19s_001_