Bieren Quadrupel Trappist Verpakkingen

O-I ontwikkelt nieuwe 1,5 liter bewaarfles voor La Trappe Quadrupel

Owens-Illinois, ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, ontwikkelde een nieuwe 1,5 liter bewaarfles voor de ware liefhebber van zware bieren. Vanaf oktober 2019 komt de fles in een limited edition op de markt.

Als eerbetoon aan La Trappe Quadrupel, die in 1991 als eerste werd geïntroduceerd en naamgever werd van deze bierstijl, brengt La Trappe voor de eerste keer een unieke 1,5 liter magnum in gelimiteerde oplage op de markt. De Quadrupel kan zich op de fles verder ontwikkelen, waardoor de smaak uiteindelijk ronder en zachter wordt.

Limited edition

De magnum wordt slechts in een beperkte oplage geproduceerd en is voorzien van het jaar van afvulling, wat het tot een ultieme bewaarfles voor de ware fijnproever maakt, of geschenk voor de liefhebber. De fles wordt geproduceerd in de O-I-fabriek in Rinteln, Duitsland. Deze fabriek is gespecialiseerd in kleinere series glasverpakkingen en daardoor perfect voor premiumproducten.

Vlotte samenwerking

“O-I is de grootste glasverpakkingsleverancier voor de Royal Swinkels Family Brewers en wij vervaardigen ook de verpakkingen van de geassocieerde bedrijven. En bij Bierbrouwerij de Koningshoeven is O-I alleenleverancier voor de eigen modelflessen”, legt Patrick Waegemakers, Segment Manager Beer, Spirits and Wines Benelux bij O-I uit. “Het is een hele voorspoedige ontwikkeling geweest, vanaf de eerste briefing eind 2018 tot aan de levering van de fles. Wij hebben het proces, inclusief sampling, vlot kunnen uitvoeren dankzij een goede en transparante samenwerking tussen Bierbrouwerij de Koningshoeven, ons designteam en de fabriek.”

Bart Smetsers, Hoofd Logistiek bij Bierbrouwerij de Koningshoeven zegt: “Wij zijn bijzonder tevreden over de samenwerking met O-I als solide en betrouwbare partner. Het project is goed verlopen en uiteraard zijn we trots op het door ons samen bereikte resultaat.”

Uitdaging voor het designteam

Voor het designteam van O-I was het een mooie uitdaging om deze 1,5 literfles te maken. “Het gebeurt niet zo vaak dat we zo’n grote fles ontwikkelen voor bier. We hebben ervoor gekozen om de vorm van de kleinere, 75cl fles zoveel mogelijk te behouden en dat model te vertalen naar een zwaardere fles van 1,5 liter – als een grote broer als het ware. Daar zijn we goed in geslaagd: het is een prachtige fles geworden van 1.250 gram”, zegt Walter Doeser, Innovation Project Manager bij O-I.

La Trappe, Proef de stilte

La Trappe Trappist is authentiek, zuiver, eerlijk Nederlands bier uit Berkel-Enschot. Het wordt sinds 1884 gebrouwen bij Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven. Daar vullen trappistenmonniken hun leven met gebed en werk, in rust en stilte, weg van de hectiek van alledag. La Trappe Trappist draagt het exclusieve label Authentic Trappist Product (ATP) van de Internationale Vereniging Trappist. Het garandeert dat het trappistenbier onder toezicht en verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen en dat de productie plaatsvindt binnen de muren van het klooster. Het label waarborgt ook dat een deel van de opbrengsten ten goede komt aan goede doelen. Tot op de dag van vandaag brouwen wij ons bier op basis van deze principes, omgeven door rust en stilte. Dat proef je. Bron: persbericht