Bieren Brouwerijen

Nieuwe look voor Bavik, ‘beste pils van België.’

Brouwerij De Brabandere heeft het meermaals internationaal bekroonde Bavik Super Pils een rebranding gegeven. Dit om het premium en authentieke karakter te benadrukken. Wat niet algemeen bekend is, is dat uit deze brouwerij ook een deel van het Texelse Skuumkoppe bier komt.

Rijk verleden

Bavik Super Pils haalde zijn inspiratie voor een rebranding uit het brouwproces en wilde vooral de premiumsmaak van het bier accentueren. Voor de nieuwe verpakking en de visuele identiteit greep de brouwerij terug naar het rijke verleden van Bavik Super Pils. Zo werden de klassieke elementen zoals het Bavik logo en de hopman behouden en geïntegreerd in een nieuw en dynamisch design. Er werd een blauwe kleur toegevoegd, wat een duidelijke referentie naar eerdere designs is.

Bavik

Evolutie, geen revolutie

“De blauwe kleur verwijst bovendien ook naar de extreme versheid van onze pils en het gebruik van onze eigen waterbron als belangrijke basisgrondstof voor de pils”, licht CEO Albert De Brabandere toe. “We kozen met deze rebranding eerder voor een evolutie in plaats van een revolutie. Het nieuwe etiket en blik worden gekenmerkt door een eerder eenvoudig en minimalistisch design. We wilden de vroegere designs als het ware uitpuren zodat een nieuw design de kwaliteit van onze pils kan benadrukken. Het nieuwe design voelt zo puur en krachtig aan, maar past nog altijd bij het originele karakter van onze Bavik Super Pils.”

Bavik Pils: geen compromis

De nieuwe slagzin van Bavik Super Pils luidt voortaan “uncompromised” of “De pils zonder compromis”. Volgens de brouwerij ligt het geheim van Bavik Super Pils ook in het feit dat het bier bij productie niet gepasteuriseerd wordt en zo dus steeds verser dan vers uit de brouwerij vertrekt. “In tegenstelling tot de meeste andere Belgische pilsbieren verhitten we het bier niet op het einde van het brouwproces omdat we vinden dat dit de smaak te veel beïnvloedt. We gebruiken de beste hop die een fijne bitterheid achterlaat. Mochten we kiezen voor pasteurisatie, dan smelten de restsuikers en smaakt het bier zoeter waardoor de smaak van de hop verloren gaat. Als je een goed bier brouwt in perfect hygiënische omstandigheden, hoef je het nadien niet te pasteuriseren om eventuele infecties voor te zijn. Zo behouden we onze unieke smaak.”

Brouwerij De Brabandere is onder meer bekend van de Petrus Sour Beers (regelmatig te verkrijgen bij Lidl), Kwaremont en de Wittekerke bieren.

Ook Skuumkoppe

In een interview met RTL Nieuws zei vertrekkend directeur Cor Honkoop van de Texelse Bierbrouwerij over het afblazen van de nieuwbouwplannen (en capaciteitsuitbreiding) op Texel:  ‘Een deel van het bier zal nu toch elders worden gemaakt. Honkoop benadrukt dat dit niet in de megabrouwerij van Heineken in Zoeterwoude is, maar bij een brouwer van speciaalbier in België; de Brabandere.’