Brouwerijen Design Verpakkingen

Nieuwe, kleurrijke uitstraling voor Maximus

Maximus Brouwerij, een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij uit Utrecht, gaat vanaf medio maart twee succesvolle bieren, Little Fred Session Blond en Dakhaas Witzen ook op fles uitbrengen en haar gehele assortiment van een nieuwe uitstraling voorzien. Van zwart naar heel veel kleur.

Met de nieuwe stijl wil Maximus met meer kleur en behoud van de eigenzinnige stijlelementen dat zowel de brouwerij, de diverse biertypen en hun smaakprofiel voor de bierconsument eenvoudiger te herkennen zijn. De invoering van de nieuwe uitstraling zal vanaf medio maart stap-voor-stap zichtbaar worden op flessen, café-tapruiters en andere uitingen.

Visueel onderscheid

Ewald Visser, directeur Maximus Brouwerij: “We bestaan 8 jaar als brouwerij en vinden het, in een snel veranderend bierlandschap, tijd om onze brouwerij steviger neer te zetten. Daarbij willen we voor onze klanten het visuele onderscheid tussen onze bieren eenvoudiger maken, de stijlen duidelijker benoemen en hen helpen met een korte smaakomschrijving.

Meer kleur

Wij hebben in de afgelopen periode uitgebreid met bierdrinkers en professionele klanten gesproken en daarop onze vaste designer van Leffe Goldstein gevraagd een nieuwe uitstraling te ontwerpen. Deze moest gebaseerd zijn op de oude stijlelementen, maar duidelijker en met ‘meer kleur op de wangen’. Het is voor sommigen misschien even wennen, maar

Maximus wil vooruitstrevend zijn en meer mogelijkheden hebben om onze verhalen te vertellen en onze bieren te laten ontdekken.”

Little Fred & Dakhaas

Een nieuw bier op fles is Little Fred, een Session Blond (3,5%), fris, licht en een beetje hoppig. Het bier staat symbool voor de medewerkers van het Maximus leerwerkbedrijf, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast komt Dakhaas Witzen (6%) op fles, een lekkere doordrinker die tussen een witbier en een weizen in zit. De naam komt, naast een klassieke Utrechtse ’uitroep’, van de huiskat, daarmee staand voor gezelligheid, speelsheid en eigenwijs. Deze bieren vullen de reeks speciaalbieren aan die zowel op fust als op fles op veel plekken in Nederland in de horeca, retail en slijterij verkrijgbaar zijn.

Doordrinkbare bieren

Maximus maakt traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen.

Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.