Bieren Brouwerijen

Nieuwe bieren: van Chicago tot Loenen aan de Vecht

Het Nederlandse bierlandschap wordt maandelijks verrijkt met nieuwe bieren. Deze week introduceerde de nog jonge brouwerij De Vecht uit Loenen het Vreelandts Witje. Laguntias Brewing introduceerde 3 bieren voor op de Nederlandse markt.

wp-1467753044328.jpg
Het nieuwste bier uit Loenen: Vreelandts Witje

Brouwerij De Vecht heeft eerder al een historisch bier nieuw leven ingeblazen, het Loender (IPA), en introduceerde afgelopen week het Vreelandts Witje. De Vecht is vooralsnog een brouwerijhuurder.

 

Lagunitas introduceerde op 4 juli drie bieren in Nederland, welke dat zijn lees je hier. De drie bieren worden in de vestiging in Chicago gebrouwen. De brouwerij vulde tot voor kort alleen af op fles en fust, maar heeft in Chicago nu ook een afvullijn voor blikken geplaatst. Het bier voor Nederland komt in flessen.

wp-1467753114808.jpg
Drie bieren komen in de Nederlandse horeca beschikbaar.

Nog geen nieuwe bieren (die komen er wel) maar wel een verhuizing voor Bierfabriek in Amsterdam. Lees hier wanneer de nieuwe Bierfabriek open gaat.

Eerder deze zomer maakte Gulpener het Mestreechs Aajt tijdelijk landelijk verkrijgbaar. Brouwerij Groninger, ook een huurbrouwer, introduceerde een American Pale Ale.

Wie al deze bieren proeft, zal ze anders ervaren als er muziek bij wordt afgespeeld, zo lezen we in dit artikel.