Brouwerij 't IJ café Struis
Brouwerijen

Nieuw van ’t IJ: Café Struis

Eind september opent Brouwerij ‘t IJ een nieuw café: Struis. Het komt onder molen De Gooyer in Amsterdam-Oost. Café Struis wordt een bar met terras en is een uitbreiding van Proeflokaal De Molen.  Met de opening van het nieuwe café telt Brouwerij ‘t IJ drie proeflokalen.

Het nieuwe café Struis, dat eind september officieel haar deuren voor gasten opent, is te bezoeken aan de Funenkade in Amsterdam. Met de opening van het nieuwe café telt brouwerij ‘t IJ drie proeflokalen. Éen in het Vondelpark in Amsterdam en twee proeflokalen aan de Funenkade in Amsterdam: waarvan proeflokaal de Molen zit gevestigd in het voormalig badhuis met het nieuwe café Struis daarnaast. De bierbrouwerij zelf is ook te bezoeken in Amsterdam-Oost aan het Zeeburgerpad.

Tekst gaat door onder afbeelding

Brouwerij 't IJ café Struis
Artist Impression van Struis

Geschiedenis

In 1985 dronk men in de kelder van de brouwerij wel eens een fles bier die daar lag opgeslagen. Een jaar later verhuisde dat moment naar de begane grond waar ook een oude jukebox werd geplaatst. Iedere vrijdag van 15.00 tot 19.00 uur was de brouwerij open voor omwonenden en bedrijven uit de buurt. Zo ontstond het eerste proeflokaal.

Proeflokaal Struis in Amsterdam-Oost

Eind jaren negentig opende in de voormalige vishandel op de hoek van de Zeeburgerstraat een café-restaurant, in reactie op de flinke aanloop van het naastgelegen proeflokaal van Brouwerij ’t IJ. Zo’n vijfentwintig jaar later neemt de brouwerij deze exploitatie over en opent er dus deze zomer nog Café Struis.

“Een plek waar iedereen uit de buurt van harte welkom is voor een goed glas bier en een verrassende ontmoeting met bekende of onbekende!” zegt Alwin, manager van Proeflokaal de Molen. De bierflessencollectie die tentoongesteld wordt in het proeflokaal zal ook hier te zien zijn. “Zo voelt het daar meteen thuis.”

Struisvogeleieren

Eén wand is gereserveerd voor een verzameling struisvogeleieren die in de loop der tijd steeds kleurrijker zullen worden. Telkens zal een andere kunstenaar een nieuw ei onder handen nemen, waardoor deze wand een bonte verzameling kunstige eieren zal gaan laten zien. Def P, Michiel Romeijn, Aukje Dekker en enkele andere artiesten deden al hun bijdrage.