Bier en eten Bieren Brouwerijen

Nieuw in Den Haag: Van Kinsbergen brouwerij

In Den Haag opent medio juli Gastropub van Kinsbergen in het voormalige restaurant de Pasta Kantine aan het Prins Hendrikplein te Den Haag. De zaak is overgenomen door drie echte Haagse horeca ondernemers. Het zijn Patrick van Aller, voormalig operationeel directeur van Café-Restaurant Rootz , zijn vriendin Lara Bakker en Bas Kokshoorn, ex-chef van ‘South of Houston’, ‘Palmette’. Zij openen er half juli van dit jaar Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen. “Een plek voor de hele buurt, ook ouders met kinderen”.

Van Kinsbergen moet een mix worden van een Nederlands grand café en de in Londen populaire gastropub. In Londen is er een ware ommekeer aan de gang. “Door de successen van Jamie Oliver en Gordon Ramsay durven Engelsen weer trots te zijn op hun keuken. De donkere pub, waar alleen maar bier wordt gedronken en simpel (vaak) gefrituurd eten wordt gegeten, is al lang verleden tijd. In Londen is tegenwoordig op elke straathoek een gastropub te vinden. Nieuw decor, frisse kleuren, oneindig veel keuze in drank en verrassend goed en betaalbaar eten. Hier eten gezinnen, collega’s, stelletjes en vriendengroepen. Mensen die in de buurt wonen of werken en elkaar op deze plekken vaak meerdere keren in de week tegenkomen”, aldus de ondernemers.

Bijzondere borrelkaart

Van Kinsbergen krijgt een uitgebreide, bijzondere borrelkaart. De voorgerechten kun je delen, vlees komt van een houtskoolgrill en ook voor vegetariërs en visliefhebbers is er straks volop keus. De gigantische bar krijgt 15 tappunten met veel Engelse en Amerikaanse speciaalbieren, cider en natuurlijk de bekende bieren uit Nederland en België. Doordeweeks zijn we open van 11:00 tot 1:30 uur en in het weekend van 10:00 tot 2:30. Laat ontbijt, lunch, diner of een borrel in de middag of laat op de avond behoren dus allemaal tot de mogelijkheden.

Omdat de gastropub ook bekend staat om zijn spirits of te wel sterke (heldere) drank, heeft ook van Kinsbergen straks een grote keuze aan gin, vodka, rum, whiskey, tequila en jenever. En niet alleen het standaard assortiment. We hebben zelfs een gin waarbij de ingrediënten in de ruimte zijn geweest.

Microbrouwerij

“Wij hebben ook een microbrouwerij aangeschaft. We kunnen snel twee keer achter elkaar 250 liter brouwen. Op deze manier zijn er altijd twee tanks van 500 liter afgevuld met bier, klaar om te rijpen. En zit er altijd een bier uit eigen brouwerij op tap. Naast het huisgebrouwen bier gaan we ons eigen Van Kinsbergen Pale Ale laten brouwen, bij De Haagse Brouwmeesters (Eiber – Scheveningen – Crooked Spider). Deze komt vast op tap. Van Kinsbergen heeft een prachtig gevelterras. De ramen in de gevel kunnen open, zodat het terras echt bij de zaak hoort. Vooral later op de avond zal het onder warmte lampen en prachtige nieuwe markiezen goed vertoeven zijn. En dan hebben we ook nog een heerlijk ‘nieuw’ zonnig terras op het Prins Hendrikplein.”