Bieren Brouwerijen

Nieuw: Bjuster Radler van 10%.

Een innovatie uit Friesland. Brouwerij Bjuster lanceert Bjuster Radler 10.0%: een unieke, eigenzinnige special met een stevig karakter maar ook met de frisse tonen van citroen en sinaasappel.

Geboren als grap

Dit bier werd geboren als grapje, maar staat nu toch als nieuwste special in de schappen. Met een stevig percentage alcohol van 10% is de Bjuster Radler 10.0% een zware jongen.

Voorliefde voor experimenten

Het persbericht: ‘De brouwmeesters van Bjuster zijn geboren met een neus voor vernieuwende smaken en een voorliefde voor experimenten. Het bloed kroop waar het niet gaan kon. Tijdens een gezellige bierproeverij kwam een stel bevriende bierkenners in de late uurtjes op het idee om een Radler 10.0% te brouwen. Geboren als grap en nu de overheerlijke waarheid. Zeker geen frisdrank, maar een karaktervol speciaalbier voor de bierliefhebber.’

Uitdaging

Brouwmeester Auke van der Veen: “Waar andere brouwers en bierkenners een Radler niet altijd even serieus nemen, zagen wij er wel een uitdaging in. Om het anders te doen dan anderen moest het natuurlijk wel een eigenwijs bier met een uniek karakter worden. Daarom zijn we gegaan voor een stevig en vol bier met een hoog alcoholpercentage.”


“Net als de andere Bjuster bieren is de Radler 10.0% geduldig gebrouwen met de fijnste soorten hop en mout. Bjuster Radler 10.0% is meer dan het typische zomerdrankje. Met citroen, veel koolzuur en een frisse smaak lijkt deze special veel op het origineel, maar er is meer! Door het hoge alcoholpercentage (10,0% vol/alc) heeft deze special een robuust karakter en een verrukkelijke volle smaak door de toevoeging van eigen getrokken citroenthee met kandijsuiker en sinaasappelschil. Stevig en fris. Vol en zoet. Een échte smaakexplosie.”

Verkrijgbaar vanaf begin april als Bjuster Special in flesjes van 33cl. via de webshop en bekende verkooppunten.

Over Brouwerij Bjuster

Brouwerij Bjuster is in 2018 opgericht en gevestigd in het centrum van Grou. Middenin het waterrijke hart van Friesland maken de brouwmeesters de karaktervolle speciaalbieren van Bjuster. Gestart vanuit de wens om een lekker bier te schenken aan de gasten van een eigen horecagelegenheid, inmiddels uitgegroeid naar een meer dan volwaardige brouwerij met een capaciteit van 1550 hectoliter op jaarbasis. Het vaste assortiment telt 12 bijzondere speciaalbieren en 4 bjusterbierlik lekkere variaties op traditionele seizoensbieren. Voor ieder smaakpalet een passend bier! Meer informatie: www.brouwerijbjuster.nl