Uiltje Brewing
Bieren

NEIPA met Talushop bij Uiltje Brewing

Yakima Chief Hops – toonaangevend distributeur van bijzondere hopsoorten – levert verse hop direct uit Amerika zo onze brouwketels in’, meldt Uiltje Brewing in een persbericht.

Fresh from the valley NEIPA

Dit nam de hopleverancier deze keer letterlijk; ruim een week geleden brouwden Uiltje en YCH samen een New England IPA. En niet zo maar één!FRESH FROM THE VALLEY is een NEIPA (een flinke gehopte, maar niet bittere variant op de IPA), gebrouwen met een wel heel bijzondere hop. Talus, eerder bekend onder de naam HBC 692, is een hop die specifiek gekweekt is voor NEIPAs, een stijl die steeds populairder wordt onder speciaalbiergenieters.
HBC 692 kan onder deze groep bekend klinken, het is namelijk de hop waarmee Uiltje eerder de succesvolle My Life Span-serie aftrapte. Talus is de nieuwe officiële naam van de hopvariant, en bij Uiltje kondigen we met gepaste trots aan dat wij als eerste brouwerij in Nederland de naam mogen introduceren.

Uiltje Brewing

Trots als een pauw

In Europa zijn er zes andere brouwerijen die deze smaakmaker mogen lanceren:
Verenigd Koninkrijk – Siren Craft BrewFrankrijk – The Piggy Brewing CompanySpanje – Basqueland BrewingItalië – CR/AK BreweryDenemarken – To ØlRusland – AF Brew
‘Bij Uiltje geloven we in belang van vers bier, en bij vers bier hoort verse hop. We zijn trots als een pauw dat we onderdeel zijn van deze samenwerking met YCH, dankzij wie we aan onze belofte kunnen voldoen dat wij de beste, meest verse IPAs van Nederland brouwen.’

Uiltje Brewing