Bieren Brouwerijen

Nauwe samenwerking Uiltje Brewing Company en Bier&cO

Uiltje Brewing Company en Bier&cO gaan per 1 maart 2018 een intensieve samenwerking aan waarin beide bedrijven zich concentreren op dat waar zij goed in zijn. Uiltje Brewing Company, ‘monomaan gericht op het brouwen van f*cking goed bier’, gaat zich volledig toeleggen op dat brouwen. Bier&cO,  speciaalbierleverancier, zal dat bier verkopen en zo snel en vers mogelijk in Nederland distribueren.

Versheid

In rap tempo heeft Uiltje Brewing Company naam gemaakt met onderscheidende en smaakrijke bieren. De wereldwijd gerespecteerde website Ratebeer, een platform waarop bierliefhebbers wereldwijd bieren en brouwerijen beoordelen, plaatste de brouwerij recent zelfs in de top-100 van ’s werelds beste brouwers. De sneltreinvaart waarin de brouwerij zich sinds de start in 2012 heeft ontwikkeld stelde haar uiteindelijk voor de vraag of zij nog langer zelf voor de distributie van haar bieren moest zorgdragen.

“Bier is vers op zijn lekkerst en moet dus zo snel mogelijk van de brouwerij naar de winkel of kroeg worden gebracht,” stelt CEO Gaius Voûte van Bier&cO. “Wij beschikken niet alleen over een toegewijd team van bierspecialisten die de bieren van Uiltje Brewing Company landelijk onder de aandacht gaan brengen, ook hebben wij een ijzersterk en op snelle levering gerichte logistieke operatie. Uiltje Brewing Company vinden wij een geweldige brouwerij en het is een perfecte aanvulling op ons mooie portfolio van ambachtelijke en onafhankelijke brouwerijen.”

Gedeelde visie

“Bieren van Uiltje Brewing Company onderscheiden zich door vernieuwende ideeën, gekke creativiteit en hun uitgesproken hopkarakter. Juist bij deze aromatische bieren is het zaak deze snel bij de bierliefhebber te krijgen omdat ze idealiter knettervers gedronken worden. In Bier&cO hebben wij een partner gevonden die niet alleen deze visie volledig deelt maar ook zorg kan dragen voor een perfecte uitvoering ervan. Nu zij de distributie grotendeels van ons overneemt, iets waar zij ijzersterk in is, kunnen wij ons met een gerust hart volledig wijden aan het brouwen van schandalig goed bier,” aldus eigenaar-oprichter Robbert Uyleman van Uiltje Brewing Company.

Samen sterk

Uiltje Brewing Company blijft de commercie en Haarlemse distributie doen in samenwerking met bestaande partners. Bier&cO zal de landelijke distributie voor horeca, groothandels, slijterij(ketens) en supermarkten op zich nemen en verder uitbouwen. Daarbij zal verdere internationale groei gezamenlijk worden gerealiseerd –  bieren van Uiltje Brewing Company zijn al op veel continenten verkrijgbaar.

De samenwerking gaat verder dan alleen logistiek en commercie. Uiltje Brewing Company zal zo snel mogelijk gebruik gaan maken van het fustenpark waarover Bier&cO beschikt. Deze komen in de plaats van de one-way vaten waarmee Uiltje Brewing Company de afgelopen tijd werkte. “Voor ons is dit een grote sprong voorwaarts om de kwaliteit van onze bieren op fust nog verder te verbeteren,” zegt Ruben Korthuis, operationeel manager van Uiltje Brewing Company.

Gaius Voûte: “Het gebruik van de Bier&cO fusten is een prachtig voorbeeld om de waarde van deze samenwerking te illustreren. Samen staan we sterk om geweldig bier in de best mogelijke conditie bij – terecht – veeleisende bierliefhebbers in Nederland en daarbuiten te krijgen.”

Verandering

Voor bestaande relaties van Uiltje Brewing Company verandert er weinig: er zal een andere vrachtwagen voor de deur komen. Als er al iets verandert, dan zal het zijn dat leveringen sneller plaatsvinden en dat de afhandeling van logistiek en backoffice nog professioneler zal zijn.

 

HAARLEM – Bierbrouwerij Het Uiltje. United Photos/Paul Vreeker