Bier en eten Bieren Brouwerijen

Nautilus White Lager van Maximus eerste Oosterscheldekreeftenbier 

Vandaag is onder de naam Nautilus voor het eerst een speciaal passend Oosterscheldekreeftenbier gelanceerd om de kreeftmenu’s van de Kring van de Oosterscheldekreeft te begeleiden. Het bier, Nautilus White Lager, is ontwikkeld door Maximus Brouwerij uit Utrecht.

Het persbericht zegt het volgende:

Nautilus White Lager is een sprankelend, ondergistend tarwebier dat tussen een Lager en een Witbier in zit. Het bier smaakt fris met citrusaccenten en heeft natuurlijke zoetigheid en een licht bittertje dat perfect bij het kreeftenvlees smaakt, terwijl het romige van de tarwe erg goed combineert met het vettige van sauzen. Het is een toegankelijk bier en afgestemd op de verschillende Oosterscheldekreeftmenu’s.

Nautilus

Nautilus bier heeft een Zeeuwse basis door de keuze voor de mout waarmee het is gebrouwen, die voor 100% afkomstig is van mouterij ‘The Swaen’ in Kloosterzande. Maximus Brouwerij werkt graag met lokale producten en heeft daarom een connectie met Zeeland gezocht. De aromatische hopsoorten die het bier zijn fruittonen in de smaak geven zijn met name Amarillo uit de VS en Hallertau Mittelfrűh uit het zuiden van Duitsland.

Het etiket van het kreeftenbier is door Maximus ontworpen en uiteraard geïnspireerd op de Oosterscheldekreeft. Het bier is op fles verkrijgbaar (33cl) exclusief bij de restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft en enkele Zeeuwse speciaalzaken. Het alcoholpercentage is 6%; IBU (bitterheid) is 25 en EBC (kleur) 7.

Kring van de Oosterscheldekreeft

De Kring van de Oosterscheldekreeft is opgericht door een aantal gerenommeerde, Zeeuwse restaurants om hun expertise en ervaring te bundelen ter promotie van de exclusieve Oosterscheldekreeft. Als ‘Zeeuwse Zilte Zaligheid’ staat de Oosterscheldekreeft elk jaar op het erepodium. Geroemd om zijn smaak, de eerlijke bereidingswijze en gecompleteerd met Zeeuwse streekproducten.

www.oosterscheldekreeft.nl

Maximus

Maximus Brouwerij is een onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaalbieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en met gezelligheid samenbrengen en verbinden. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.