Bieren

Naast Tripel en Dubbel nu ook Hertog Jan Enkel

Naast Dubbel en Tripel brouwt Hertog Jan voortaan ook Hertog Jan Enkel, een toegankelijk blond bier met een licht bittere smaak en 4,5% alcohol. Vanaf nu verkrijgbaar bij horecazaken van ‘Het Hertog Jan Genootschap’.

Iedereen kent de kloosterbieren Dubbel en Tripel. Ooit werd er in de Abdijen echter ook bier gebrouwen dat de broeders vooral zelf dronken en dat de abdij zelden verliet. Vaak lichter en blond, gebrouwen met een enkele hoeveelheid mout. Om deze reeks compleet te maken zochten de brouwers van Hertog Jan naar een geschikte receptuur voor het derde bier. Zo brouwden ze een mooi fris bier dat goed past in de huidige trend naar lichtere speciaalbieren, zoals de session bieren.  Door het bier droog te hoppen met de hopsoorten Ella en Mistral krijgt het een fris-bittere smaak.

Hertog Jan Enkel Brouwer Milan Dams: “Hertog Jan Enkel is echt een aanwinst. De smaken zijn perfect in balans, het aroma is fris en mooi hoppig. Een lekker licht speciaalbier waar je wat vaker van kunt genieten.”