Birra Moretti Sale di Mare
Bieren Brouwerijen

Moretti Sale di Mare: ongefilterd ‘met een snufje zeezout’

(Bron: persbericht) Birra Moretti introduceert een nieuw kwaliteitsbier: Birra Moretti Sale di Mare. Het is een ongefilterd en daardoor lichttroebel bier met 5,5% alcohol, verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout. Deze combinatie zorgt voor een lekker verfrissend en makkelijk doordrinkbaar bier en is tegelijkertijd vol van smaak. Sale di Mare is zeer geschikt voor een aperitivo moment met goed gezelschap en sluit naadloos aan bij de Italiaanse keuken. Het past zowel bij het diner als bij kleinere hapjes, zoals olijven, arancini en oesters. Sale di Mare is het derde bier binnen het portfolio van Birra Moretti, naast l’Autentica en Birra Moretti Zero.

‘Brug tussen pils en speciaalbier ‘

Yvonne de Liefde, Marketing Manager Birra Moretti Nederland vertelt: “Twee jaar geleden introduceerden we Birra Moretti op de Nederlandse markt. Het favoriete bier van de Italianen kent ook hier inmiddels veel fans. Met Birra Moretti Sale di Mare slaan we een brug tussen pils en speciaalbier. Sale di Mare heeft een toegankelijke smaak en een bijzonder receptuur mede door toevoeging van een vleugje zeezout uit Italië. De combinatie van ingrediënten zorgt voor zachtheid, een ronde smaak en voegt finesse aan het bier toe. Het Italiaanse gevoel laten we ook terugkomen in verpakking met typisch Italiaans mozaïek in de kleuren van de zee.”

Birra Moretti Sale di Mare

Het Birra Moretti bier

Birra Moretti lanceerde in 2021 L’Autentica in Nederland. Dit bier wordt nog steeds gebrouwen op vrijwel dezelfde manier als oprichter Luigi Moretti het in 1859 bedacht heeft. Met pure en eerlijke ingrediënten en een bijzondere melange van hoogwaardige hopsoorten die het bier zijn authentieke en kenmerkende geur en smaak geven. Kort daarna volgde de introductie van Birra Moretti Zero, een alcoholvrije variant. Dankzij een speciale brouwmethode geeft de gist zijn optimale smaak aan dit bier, zonder vorming van alcohol. Dit zorgt volgens de brouwerij voor een elegante smaak met hints van geel fruit en citrus. Sale di Mare is de derde toevoeging aan het Birra Moretti portfolio.

In Italië heeft Heineken via een dochteronderneming al een soortgelijk bier op de markt, Birra Messina Cristalli di Sale. Dit bier bevat echter geen zeezout, maar Siciliaanse zoutkristallen, afkomstig uit de Trapani-zoutpannen. Met dit nieuwe Moretti biedt Heineken de Nederlandse bierdrinkers nu ook de mogelijkheid te ervaren wat het smaakeffect van toegevoegd zout is.

Birra Moretti Sale di Mare bevat een alcoholpercentage van 5,5% en is vanaf week 10 beschikbaar in de retail in 6-pack fles & blik en in de horeca op de tap en in fles.

Italiaans gevoel

Het Italiaanse gevoel blijkt een schot in de roos, want Moretti werd in 2021 benoemd tot de succesvolste FMCG introductie in Nederland. Els Dijkhuizen, Marketingdirecteur Heineken Nederland: “Birra Moretti valt bij Nederlanders goed in de smaak. De toevoeging van Sale de Mare borduurt voort op dit succes. Met deze introductie kunnen nog meer Nederlanders in goed gezelschap genieten van het Italiaanse ‘La Dolce Vita’.”