Brouwerijen

Máxima bij viering 300 jaar ‘Royal’ Swinkels Family Brewers

Aan Swinkels Family Brewers is door Koning Willem-Alexander het predicaat Koninklijk toegekend, waardoor het bedrijf vanaf nu Royal Swinkels Family Brewers mag heten. Het predicaat is een bekroning op het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria en is voorafgaand aan de viering overhandigd door de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk.

Bavaria

Swinkels Family Brewers viert dit jaar het 300-jarig bestaan van brouwerij Bavaria.  Koningin Máxima was vandaag aanwezig bij de officiële opening van dit jubileum tijdens een bezoek aan de brouwerij in Lieshout. Ze ontmoette de 6e, de 7e en 8e generatie van de familie Swinkels en tijdens de rondleiding door brouwerij Bavaria sprak zij met verschillende medewerkers. Tot slot werd in haar bijzijn een 300-liter vat aangeslagen en geproost met alle aanwezigen.

‘Vereerd’

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “We zijn zeer vereerd dat we Koningin Máxima hebben mogen ontvangen ter ere van ons 300-jarig bestaan. Het is een erg mooi en belangrijk moment in de historie van ons familiebedrijf en iedereen die bij onze familie hoort. We staan stil bij hoe we de afgelopen 300 jaar gebrouwen en gebouwd hebben, waarbij bijzondere anekdotes en herinneringen voorbij komen. We kijken ook naar hoe de toekomst van ons familiebedrijf er uitziet en hoe we het nog mooier door kunnen geven aan onze kinderen en kleinkinderen. We hebben het behalen van dit bijzondere jubileum mede te danken aan onze mensen. Daarom vieren we onze verjaardag groots met onze medewerkers en hun partners, onze relaties én koninklijk bezoek! Allemaal op de brouwerij in Lieshout, de plek waar ons brouwersverhaal begon.”

Jubileumcourant

Ter gelegenheid van het 300- jarig bestaan gaf de brouwerij een ‘jubileumcourant’uit, die werd verzonden in een uitklapbare doos, waarbij een kartonnen brouwketel als pop-up te voorschijn komt en de ontvanger als het ware in de brouwzaal staat. Van een jubileumbier is tot nu toe nog geen sprake.