Bierdiner 2016 in de Martinikerk
Bier en eten Events Festivals

Martinikerk Groningen weer decor grootste bierdiner

Bierfestival Groningen presenteert op woensdag 19 april 2017 het grootste bierdiner van Nederland met streekbieren en streekproducten. Sterker nog, de organisatie is van mening dat dit bierdiner uniek is vanwege zijn duurzaamheid en nog nooit is georganiseerd in Europa of zelfs wereldwijd. In de Martinikerk in Groningen wordt de tafel gedekt voor ruim 600 bourgondisch ingestelde bierliefhebbers. Op het menu staan eerlijke streekproducten en bijpassende, met passie gebrouwen speciaalbieren uit het Noorden. Cateringbedrijf ‘De Smaak van het Noorden’ en Progress Events zullen dit grootse bierdiner ter uitvoering brengen.

Bier- en spijscombinaties

Ook dit jaar zijn de biersommeliers Melissa Cole (UK) en Fiona de Lange (NL) aanwezig. Zij zorgen opnieuw voor de presentatie en begeleiding van de bier- en spijscombinaties, ondersteund door Groningse biersommeliers. Het diner wordt georganiseerd vanuit de gedachte van Dutch Cuisine door Albert Kooy in samenwerking met een denktank. Deze denktank bestaat uit horecabedrijven uit de stad en provincie Groningen, waaronder de met een Michelin Ster bekroonde Herberg ‘Onder de Linden’, Holland Casino, Robuust, de Stadstuin, ’t Zwarte Schaap, Louis XV en El Txoko. Daarnaast denken lokale brouwers, culinair expert bij Hooghoudt Laurens Speek en verschillende chef-koks van groothandels mee. Doelstelling hierbij is het laten groeien van het gebruik van streekproducten in het noorden en het ontdekken van nieuwe bier- en spijscombinaties.

foto-bierdiner-2016

De inloop op woensdag 19 april 2017 is van 18.30 uur en 19.00 uur en het diner vindt plaats tussen 19.00 uur en 22.30 uur in de Martinikerk, een van de mooiste locaties van het noorden.

Wedstrijd

Bierfestival Groningen organiseert sinds 2012 elk jaar een bier- en spijswedstrijd. Ook tijdens de zevende editie zal er op zaterdagmiddag 22 april een bier- en spijswedstrijd worden georganiseerd.

Kaarten voor dit bijzondere diner inclusief bijpassende bieren kosten € 85,00 en zijn vanaf nu verkrijgbaar via de officiële website van Bierfestival Groningen (http://bierfestivalgroningen.progressevents.nl/activiteiten/tickets).