Biermagazines

Magazine PINT boordevol informatie

PINT magazine 246 is verschenen. PINT is altijd het blad van de longreads gebleven. Het verenigingsorgaan, inmiddels aan de 42e jaargang bezig, heeft een behoorlijke informatiedichtheid. Verwacht van PINT geen video’s of hippe stories op socials. PINT benut iedere millimeter van het papier voor tekst en beeld over brouwerijen en bieren. Het grootste deel van de artikelen bestaat uit portretten van brouwerijen.

80 pagina’s

Nummer 246 is verschenen en is zo’n 80 pagina’s dik. Gezien het geringe aantal advertenties betekent het dat je vrij veel informatie krijgt. Een lidmaatschap kost maar €25 per jaar en dan ontvang je het magazine gratis. Overigens die PiNT veel meer dan alleen een magazine uitgeven. De diverse PINT-regio’s organiseren veel activiteiten.

Bierliefhebbers van het eerste uur

De vereniging werd opgericht rond 1980 en de mensen van het eerste uur zijn de mensen die aan de wieg stonden van de craftbierrevolutie door aandacht te vragen voor traditionele bieren. Ze dronken zo mogelijk Britse, Belgische en Duitse bieren ( bij gebrek aan Nederlandse alternatieveen voor pils) en promootten die in Nederland. Ze waren getuige van de eerste nieuwe brouwerijen in Nederland sinds de jaren zeventig van de 19e eeuw. De rest is geschiedenis. Wat er nu gebeurt is veel meer dan waarvan de oprichters van PINT ooit durfden dromen, vermoed ik.

Inhoud

Brouwtoren, Brouwerij Egmond, Low Five Brewing en Vandestreek zijn enkele van de brouwerijen die uitgebreid aan bod komen in deze editie.Voor meer informatie kun je de website van PINT bezoeken.