Lowlander Leftover Lemon & Elderflower
Bieren

Lowlander Leftover Lemon: gered fruit, smaakvol bier

Lowlander brouwt al jaren met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals, die elk hun eigen unieke smaak met zich meebrengen. De volgende stap is een roterend assortiment fruitbieren, gebrouwen met gered fruit en botanische ingrediënten die aan een witbier basis worden toegevoegd.

Leftover Lemon & Elderflower

Dit resulteert volgens de brouwer niet alleen in “heerlijk complexe nieuwe smaakcombinaties zonder onnodige toevoegingen”, maar vermindert ook voedselverspilling. “We groeien allemaal op met de luxe om het hele jaar door van fruit en groenten te kunnen genieten. Maar met dit gemak komt overdaad: de helft van al het geproduceerde fruit wordt volgens de VN verspild. Als botanisch brouwer dragen we graag bij aan de opbouw van een beter voedselsysteem en kiezen dus bewust voor het gebruiken van overtollige ingrediënten. Zo kan je letterlijk proeven hoeveel smaak er zit in verse, natuurlijke ingrediënten die anders verloren zouden gaan”, zegt Chief Botanical Officer Frederik Kampman uit.

Smaak van de lente

Deze eerste editie brengt de smaak van de lente: Leftover Lemon & Elderflower is gebrouwen met vlierbloesem en overtollige citroenen die worden afgewezen door supermarkten.  “Een levendig en verfrissend fruitbier, met een zachte bloemige afdronk en de natuurlijke smaak van fruit, zonder toegevoegde suikers of kunstmatige fruitaroma’s. Naast het tegengaan van verspilling gaat dit bier ook de strijd aan tegen klimaatverandering, want Lowlander doneert als lid van 1% For The Planet 1% van de omzet aan Trees for All waarmee ze duurzame bosbouwprojecten in de Lage Landen en daarbuiten ondersteunen voor een gezonder klimaat. Lowlander Leftover Lemon & Elderflower is nu te koop bij Albert Heijn en in de Lowlander webshop vanaf €2,21 (330ml flesje). Goed om te weten: Elke release bevat een kleine batch op basis van hoeveel overtollig fruit er beschikbaar is, dus op is op. De fruitbier zomereditie is al in voorbereiding.”

Lowlander Leftover Lemon & Elderflower